Το Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ συμμετέχει στις δράσεις που διοργανώνει, ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας με τίτλο – ΒΡΕΣ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Εβδομάδα αφιερωμένη στη γυναίκα στο πλαίσιο εορτασμού της 8ης  Μαρτίου – Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων των Γυναικών

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, ημέρα μνήμης των αγώνων των γυναικών για ίσα δικαιώματα στη δουλειά, στο σπίτι, στην οικογένεια.

Από τις 8 έως τις 13 Μαρτίου μία σειρά δράσεων, ανοιχτών στο κοινό, με σκοπό την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ισότητα ανάμεσα στα φύλα, την έμφυλη κακοποίηση αλλά και την ενδυνάμωση της γυναίκας και στόχο να «βρει τη φωνή της» και να διεκδικήσει τα θέλω της.

Τρίτη 8.3.2022, ώρα 19.30μμ – Πλατεία Γ. Μόδη

Φωταγώγηση μνημείου αφιερωμένο στις γυναίκες που έχασαν την ζωή τους την περσινή χρονιά, από τον σύζυγο ή τον  σύντροφό τους, στο πλαίσιο της καμπάνιας «πες την με το όνομά της: ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ». Η καμπάνια αποτελεί πρωτοβουλία της Strong Me, με στόχο τη νομική αναγνώριση του όρου και η φωταγώγηση θα γίνειπαράλληλα με άλλους τριάντα δήμους σε όλη την χώρα.

Τετάρτη 9.3.2022, ώρα 18.00μμ – Ξενοδοχείο Lingos

Συμμετοχή των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας στην εκδήλωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Φλώρινας με τίτλο: «Κακοποίηση των γυναικών: Επίκαιρη όσο ποτέ – Αντιμετώπιση τουφαινομένου». Ομιλήτριες: Σταυρούλα Παπανικολάου – Ψυχολόγος, Δέσποινα Τζέτζη – Κοινωνική Λειτουργός, Μαρίνα Κλεισιάρη – Υπαστυνόμος Β' Αστυνομικού Τμήματος Φλώρινας.

Πέμπτη 10.3.2022, – 3 ο ΓΕΛ Φλώρινας

Μιλώντας για την έμφυλη βία – Παρέμβαση ευαισθητοποίησης από την Ψυχολόγο και τον Κοινωνιολόγο του Συμβουλευτικού Κέντρου Δήμου Φλώρινας με τίτλο: «Μιλώντας για την έμφυλη βία» σε μαθητές και μαθήτριες της Ά και ΄Β τάξης του 3 ου Γενικού Λυκείου Φλώρινας. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με τις μαθήτριες του προγράμματος «Ευρωπαίος πολίτης – Ενεργός πολίτης» και τις υπεύθυνες του προγράμματος: Άννα Μπαφίτη, Κοινωνιολόγο, Κατερίνα Κοζίδη, Φιλόλογο, Μαρία Ντέμου, Φιλόλογο.

Παρασκευή 11.3.2022, ώρα 10.30πμ -13.00μμ

Street Work – Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη θεματική της ισότητας των φύλων και της βίας κατά των γυναικών από τα Στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου κατά τη διάρκεια της οποία θα δοθεί, σε όποια και όποιον το επιθυμεί, πληροφόρηση αναφορικά με την βία κατά των γυναικών, την ισότητα των φύλων, με παράλληλη διανομή έντυπου υλικού για τη ενδοοικογενειακή και έμφυλη βία, καθώς επίσης διανομή υλικού των υπηρεσιών του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Σάββατο 12.3.2022, 19.00.μμ – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

«Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει την Ημέρα της Γυναίκας 2022» Προβολή ταινιών μικρού μήκους σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Δράμας: Στα βήματα της της Αναστασίας Κρατίδη, 25’ Fake news του Δημήτρη Κατσιμήρη, 15’ The noir project του Γρηγόρη Βαρδαρινού, 10’ Από το μπαλκόνι του Άρη Καπλανίδη, 12’

Κυριακή 13.3.2022, 20.00.μμ – Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στα δικαιώματα των γυναικών με τον Αλέξανδρο Δάικο. Συντελεστές: Αλέξανδρος Δάικος: τραγούδι, Χρήστος Κυριαζής: Σαξόφωνο, γκάιντα, Σπύρος Βρυώνης: Κιθάρες, Πάνος Γεωργακόπουλος: Κρουστά.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και όλους τους συνάδελφους που σέβονται το γυναικείο φίλο να συμμετέχουν στη δράση!!!

Φτάνει πια η κακοποίηση! Φτάνει πια η χειραφέτηση!!!

Δεν είναι γιορτή της Γυναίκας!!!!

Είναι εκδήλωση σεβασμού !!!!!

της μάνας… της νοικοκυράς ….της γιαγιάς…..της εργαζόμενης….της συνδικαλίστριας……

Χρόνια Πολλά!!!!!!

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *