Το Παραπέτασμα του Καπνού (Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Τον τελευταίο χρόνο, βλέπουμε συνεχώς στις ειδήσεις τα νέα για την πανδημία. Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα, τις κόκκινες περιοχές, την πορεία των εμβολιασμών και την πορεία των κρουσμάτων σε άλλες χώρες. Ξαφνικά όλα τα υπόλοιπα θέματα εξαφανίστηκαν, έγιναν κατά πολύ λιγότερο σημαντικά. Μπορεί να αναρωτιέστε ποια θέματα υποβιβάστηκαν ως λιγότερης σημασίας στον βωμό του εμβολιασμού και της πανδημίας.

Θα σας δώσω μόνο μερικά παραδείγματα. Τα ελληνοτουρκικά, αρχικά, που οι Τούρκοι κάνουν παρέλαση στο Αιγαίο και άνοιξαν πυρ κατά σκάφους του Κυπριακού λιμενικού, μια είδηση που βγήκε μια μέρα στις ειδήσεις για μερικά μόνο λεπτά. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το μπαράζ ενστάσεων που γίνεται τώρα στα κτηματολόγια.

Πιο συγκεκριμένα, στο κτηματολόγιο ενός χωριού της Πάτρας, βγάζουν το μισό χωριό ιδιοκτησία του δημοσίου, αναγκάζοντας τον κόσμο να πληρώνει πέντε ευρώ την ένσταση ανά δικαίωμα.

Δηλαδή, αν σε ένα χωράφι υπάρχουν 4 εμπλεκόμενοι, ο κάθε ένας πρέπει να πληρώσει για να δηλώσει ότι το χωράφι του ανήκει 20 ευρώ. Γιατί από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετά τα συμβόλαια που έχουν γίνει. Πέρα από αυτά τα 20 ευρώ, ο περισσότερος κόσμος θα πληρώσει και δικηγόρους, μηχανικούς, ίσως και συμβολαιογράφους για να ετοιμάσουν όλα τα χαρτιά που πρέπει να πάνε στο κτηματολόγιο.

Και σας ρωτώ εγώ τώρα, αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι που έχουν πληρώσει χρυσό ένα κομμάτι γης που τους έχει μείνει, που θα τα βρουν αυτά τα χρήματα;

Ένα άλλο θέμα που δεν έχει δει καν το φως των τηλεοπτικών ειδήσεων είναι το ζήτημα του καθεστώτος των Κυθήρων, που υπάγονται στην Περιφέρεια Αττικής, ανήκουν στα Επτάνησα και χωροταξικά είναι απέναντι από τη Λακωνία. Το ζήτημα προκύπτει στο γεγονός ότι τα Κύθηρα υπάγονται στο καθεστώς της Εγχώριου Περιουσίας, ένα καθεστώς που κληροδοτήθηκε από τους Άγγλους.

Θα με ρωτήσετε τώρα τι είναι αυτό το καθεστώς και θα έχετε και δίκιο. Καθεστώς Εγχώριου Περιουσίας σημαίνει πως οτιδήποτε δεν είναι ιδιωτική περιουσία, ανήκει στην Εγχώριο και όχι στο ελληνικό δημόσιο. Δηλαδή, το κράτος δεν έχει δικαίωμα να διαχειριστεί μη ιδιωτικές εκτάσεις, ακίνητά, τα μοναστήρια, ή τα νησάκια που βρίσκονται κοντά στα Κύθηρα.

Το δικαίωμα εκμετάλλευσης το έχει η Επιτροπή Εγχώριου Περιουσίας και αυτή εκπροσωπεί την κοινωνία του νησιού. Πηγή:  https://menshouse.gr/diakopes/125606/kythira-ekei-poy-to-na-prolaveis-to-ploio-tis-grammis-moiazei-me-xenagisi-ston-paradeiso

Αυτή τη στιγμή, τσακωνόμαστε μεταξύ μας, έχουμε χωριστεί σε εμβολιασμένους και μη και ταυτόχρονα η χώρα μας ξεπουλιέται χωρίς εμείς να ξέρουμε καν τι συμβαίνει γιατί είμαστε τόσο αποσβολωμένοι στο αν εγώ, ο γείτονας ή κάποιος θα κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού. Από τη μια μεριά, προσπαθούν μέσω του κτηματολογίου να αρπάξουν τις περιουσίες του κόσμου για να τις πουλήσουν αργότερα σε ξένους όσο-όσο και από την άλλη μεριά ανακαλύπτουμε μέρη της Ελλάδος στα οποία εμείς ως Έλληνες δεν έχουμε δικαίωμα να διαχειριστούμε.

Σκέφτεστε πόσα ακόμα Κύθηρα μπορεί να υπάρχουν και εμείς να έχουμε μαύρα μεσάνυχτα; Φαντάζεστε πόσες περιουσίες θα χάσει ο κόσμος επειδή δεν ξέρουν να τις δηλώσουν στο κτηματολόγιο ή δεν γνωρίζουν πως να κάνουν ενστάσεις με αποτέλεσμα όλα αυτά να πάνε στο δημόσιο το οποίο μπορεί μετά να τις πουλήσει ή να τις εκμεταλλευτεί όπως θέλει;

Φαντάζεστε πόσα θέματα έχουν προκύψει με την Τουρκία για τα οποία εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα και στο τέλος θα έρθουμε προ τετελεσμένου; Και εμείς συνεχίζουμε να φαγωνόμαστε μεταξύ μας ολημερίς και οληνυχτίς για τους εμβολιασμούς που στο τέλος δεν θα έχει μείνει χώρα για να τσακωθούμε μεταξύ μας.

Σε τέτοιους καιρούς πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και να παλεύουμε για να σώσουμε την χώρα μας από την καταστροφή που θέλουν να επιφέρουν οι προδότες και οι κυβερνήσεις, όχι για το τι θα κάνει ο κάθε ένας με την πανδημία και το εμβόλιο. Δεν πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με τα θέματα τα οποία μας πλασάρουν για να μας κρατούν απασχολημένους και εκείνοι να δρουν ανενόχλητοι. Ας μείνουμε ενωμένοι για να σώσουμε την πατρίδα μας.

Γιάννα Λαζάρου

Ιωάννα Λαζάρου – Hellenic Diaspora Group

(περισσότερα από Ιωάννα Λαζάρου)

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *