Το πεζοδρόμιο έχει μήκος 1,87 μέτρα (Του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Περπατούσα περήφανα με την συνοδοιπόρο (όχι κομμουνίστρια) σύζυγο μου, πάνω στο πλακοστρωτο, παραποτάμιο πεζοδρόμιον. Ξαφνικά πατώντας σε μια τρύπα (ο παππούς μου την έλεγε “ντούπκα”) βρέθηκα ξαπλωμένος μπρούμητα με τα χέρια ευτυχώς μπροστά. Χωρίς να μου το ζητήσει, μέτρησα το μήκος του πεζοδρομίου. Σύμπτωση, όσο το ύψος μου 1,87 μέτρα.

Μέτρησα με τη γκλίτσα μου τις διαστάσεις της τρύπας. Κοντά στο 1 τετραγωνικό μέτρο επιφάνεια και βάθος 30 εκατοστά. Ότι πρέπει για να χυθούν οι σκέψεις που έχεις στο κεφάλι σου. Εγώ τη γλίτωσα φτηνά με γρατσουνιές στα χέρια και στα γόνατα. Σηκώθηκα γρήγορα, διότι οι Συριζαίοι μπορεί να πέφτουν αλλά σηκώνονται γρήγορα…

Αν όμως πέσει κανένας φίλος Νεοδημοκράτης (το απεύχομαι αλλά μπορεί να συμβεί…), μπορεί να είναι λιγότερο τυχερός από εμένα. Αβέρωφ 16 και πρέπει να γεμίσει (απέναντι από το Δημαρχείο)

Επειδή ανήκω στη περιπατική σχολή, παρατηρώ και μερικά στραβά σε δρόμους και πεζοδρόμια. Δυό περίπτερα έχουν να πουλήσουν τσιγάρα πολλά χρόνια και δεν προβλέπεται να πουλήσουν στο εγγύς μέλλον. Κατεστραμμένα καταλαμβάνουν χρήσιμο χώρο για τους πεζούς. Η εικόνα τους αισθητικά είναι απαίσια. Το ένα περίπτερο είναι κοντά στο ΙΚΑ και το άλλο στο παρκάκι της εκκλησίας του Αγ. Δημητρίου. Ανάλογο πρόβλημα είναι και τα -χωρίς πινακίδες- παρατημένα αυτοκίνητα. Ο Δήμος έχει κάνει ανακοίνωση προς τους ιδιοκτήτες να τα απομακρύνουν αλλά επειδή αυτό γίνεται, πρέπει να το κάνει ο Δήμος.

Όταν ασθενήσει ή πεθάνει, λόγω κορωνοϊού, κάποιος επιφανής (Πρόεδρος, Πρωθυπουργός, Πολιτικός, Καλλιτέχνης, Συγγραφέας, Ποδοσφαιριστής κλπ.) τότε αυτό γίνεται θέμα σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Πρώτο θέμα. Οι απλοί και ανώνυμοι δεν απολαμβάνουν αυτής της δημοσιότητας. Άσημοι στη ζωή, άσημοι και στον θάνατο. Αυτή είναι και η μεγάλη μου στεναχώρια… Έτσι καθώς διαβήκαν, σβήσαν γρήγορα οι πατημασιές τους.

Θα σου σπάσω τη μύτη

Στην Εφημερίδα των Συντακτών (19/12/2020), σε άρθρο τοθ δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά (εξαίρετος, έχει γράψει άρθρα και βιβλία για τα κατορθώματα της Χρυσής Αυγης), διάβασα ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει εκδόσει ένα βιβλίο με τίτλο: “Απόπειρα δολοφονίας”. Αναφέρεται στο σκάνδαλο Novartis και προφανώς θα ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και άρα ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο κύριος υπεύθυνος.

Γράφει λοιπόν ότι σχεδίαζε να επιτεθεί μέσα στη Βουλή στον Τσίπρα και ότι θα του έσπαγε τη μύτη. Ευτυχώς για τον Τσίπρα, η μύτη δεν μάτωσε διότι πιο σοβαροί άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, το απέτρεψαν. Ο Λοβέρδος έχει εικόνες από την Ταϊβάν. Προφανώς ως μέγας συνταγματολόγος, θεωρεί ότι οι πολιτικές διαφορές λύνονται με μπόξ του Μοχάμενττ Άλι (Κάσιους Κλέι).

Εγώ πάντως είμαι πεπεισμένος ότι μετά τις 24 Ιουλίου 1974 (Μεταπολίτευση), μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε κανένα οικονομικό σκάνδαλο και πρόσωπα που αναφέρθηκαν ήταν θύματα πολιτικών σκοπιμοτήτων και σκευωριών… Γι’αυτό θα πεθάνω ευτυχής… Πάντως κρίνω τον Ανδρέα (!) για αρχηγό του ΚΙΝΑΛ..!

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.