Το πολύ το μπλα μπλα… – Το υπερΗΧΩγράφημα της εβδομάδας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ποιος απελευθέρωσε τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς; Δεν ξέρουμε αν είχαν ωριμάσει τα πράγματα και ήρθε φυσιολογικά το χαρμόσυνο νέο της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Δεν ξέρουμε, δηλαδή, αν ο Ερντογάν έκανε τη συμβολική κίνηση να τους αφήσει τη παραμονή μιας μεγάλης ελληνικής γιορτής γιατί οι διπλωματικές και άλλες (γιατί έγιναν και άλλες) ενέργειες έπιασαν, επιτέλους, τόπο.

Δεν ξέρουμε αν έγινε αυτό ή αν έβαλε το χέρι του ο Τραμπ. Δηλαδή, αν ο Ερντογάν επέλεξε να κάνει αυτήν τη συμβολική κίνηση στριμωγμένος από τους Αμερικανούς, δείχνοντας ότι δεν θέλει άλλα μέτωπα στο ευρωπαϊκό πεδίο. Φυσικά, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι έχει προηγηθεί η τελευταία επικοινωνία του Ερντογάν με τον Τσίπρα και η – όπως φαίνεται συμφωνία της ελληνικής πλευράς να αλλάξει ο τρόπος εκλογής του μουφτή στη Θράκη.

Όπως και να έχει, ο Ερντογάν φαίνεται πως κατάλαβε πως, από τη στιγμή που το Ανώτατο Ελληνικό Δικαστήριο απέρριψε το τουρκικό αίτημα να εκδώσει η ελληνική κυβέρνηση τους Τούρκους στρατιωτικούς, η επιμονή σε ένα αίτημα που δεν στέκει δεν έχει καμιά αξία. Βοηθούσης δε και της αμερικανοτουρκικής κρίσης, έκανε τη μόνη κίνηση που θα γινόταν δεκτή ευνοϊκά όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από τις Βρυξέλλες και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Τέλος καλό, λοιπόν, όλα καλά! Κανονικά, με αυτήν τη φράση θα έπρεπε να κλείσω εδώ αυτό το σημείωμα. Όμως, λέω να μην το κάνω γιατί μπαίνω στον πειρασμό να σας θυμίσω πώς αντιμετωπίστηκε αυτή η υπόθεση και τί προβλέψεις έγιναν από τα πιο… “υπεύθυνα” χείλη. Κάποιες δε από τις… “προβλέψεις” αυτές ήταν για γέλια και για κλάματα.

Θα σας θυμίσω τρεις με χρονολογική σειρά: Μόλις έξι μέρες μετά τη σύλληψή τους, η Ντόρα Μπακογιάννη, με αδιαμφισβήτητες γνώσεις και πείρα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, “πρόβλεψε” ότι η περιπέτειά τους θα είναι «μακρά». Μόλις συμπλήρωσαν έναν μήνα προφυλακισμένοι, ο Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Άμυνας, το τερμάτισε όταν… “πρόβλεψε” ότι ο «τρελός» Ερντογάν θα τους κρατήσει 15 χρόνια!

Μόλις πριν από έναν μήνα έκανε την “πρόβλεψή” του και ο (αναπληρωτής του Καμμένου) Φώτης Κουβέλης. Αυτός το περιόρισε στο δεκαοκτάμηνο. Θα είχε πλάκα να υπενθυμίσουμε τις περισπούδαστες αναλύσεις διαφόρων -δήθεν- ειδικών για «μακρόχρονη» κράτηση, για το «στρατηγικό βάθος» της κίνησης Ερντογάν όταν τους συνέλαβε, για τις παλαβές συμβουλές ορισμένων να καταφύγει η Ελλάδα σε «ισοδύναμα» μέτρακαι άλλα τέτοια.

Τελικά, τα παιδιά απελευθερώθηκαν στους πεντέμισι μήνες, όταν ο αμερικανός πάστορας Μπράνσον κρατείται επί 22 μήνες. Τηρουμένων των αναλογιών, είτε μας αρέσει, είτε όχι, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών είναι ένας μικρός ελληνικός θρίαμβος.

Πάντως, εκτός από όλα τα άλλα, η υπόθεση αυτή έδειξε ότι το πολύ το μπλα μπλα και οι προβλέψεις σε τέτοια θέματα μπορεί να σε κάνουν περίγελο. Και από τη γελοιοποίηση, ούτε η εορτάζουσα την ημέρα της απελευθέρωσης Παναγία δεν μπορεί σε σώσει!


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.