Το συναίσθημα της αισιοδοξίας (Γράφει η Ερασμία Ιωαννίδου)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η αισιοδοξία είναι στάση ζωής, είναι συναίσθημα που καλλιεργείται από την οικογένεια, εμάς τους ίδιους, την κοινωνία και τον τρόπο που μεγαλώνουμε μέσα σε αυτήν. Δεν είναι κληρονομούμενη αλλά χωράει αυτοβελτίωση από το ίδιο το άτομο. Και όπως όλα τα συναισθήματα, έτσι και η αισιοδοξία είναι χρήσιμη για την επιβίωση του ανθρώπου.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής που είναι γεμάτος ευθύνες, υποχρεώσεις και απαιτήσεις καθημερινότητας, καθιστά το άτομο συναισθηματικά ευάλωτο, εγκρατές, με κατήφεια εμφανή στο πρόσωπο του, απαισιοδοξία και πολλές φορές και καταθλιπτική στάση.

Η επίγνωση της πραγματικότητας δεν είναι κακή, αρκεί να μην επιφέρει στέρηση στη διάθεση και στην έκφραση του ατόμου απέναντι σε γεγονότα, εικόνες, συναισθηματικές καταστάσεις, συγκρίσεις ακόμη και σε ελλείψεις της ζωής του, που θα ενεργοποιούν μέσα του αρνητικά συναισθήματα και θα τον υποβάλλουν σε αυτοκριτική και αυτοσυγκράτηση με αποτέλεσμα να τοποθετεί τα πάντα σε ένα μικροσκόπιο.

Η ανάγκη για ζωή, χιούμορ, χρώμα, μυρωδιά, άγγιγμα και αγάπη δεν έχει εξαλειφθεί απλά φθίνει λόγω των πολυάριθμων προβλημάτων. Ο καρπός της αισιοδοξίας έχει ευεργετικά αποτελέσματα στο σώμα και στη ψυχή.

Το θετικό συναίσθημα προσφέρει ψυχική ανθεκτικότητα, ευτυχία, ευημερία, ελπίδα και πίστη για μια καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Η αισιοδοξία πρέπει να έχει ρεαλιστική μορφή και όχι αφελή, να οδηγεί το άτομο σε εξέλιξη και όχι σε υπερβολές και καταστροφικά μονοπάτια. Η ζωή είναι μια αγκαλιά από συναισθήματα θετικά και αρνητικά, είναι όμορφη και ποθητή, ας υιοθετήσουμε μια θετική και αισιόδοξη στάση απέναντι της, παρέα με ωραίους ανθρώπους για μια καλύτερη θέα και πιο ευτυχισμένη ζωή…

Ερασμία Ιωαννίδου

Ερασμία Ιωαννίδου, Οικονομικός ΄Σύμβουλος – Κειμενογράφος


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.