Το τρένο (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

“Το τρένο φεύγει στις οχτώ, το τρένο για την Κατερίνη” (τραγούδι)

Το τρένο στις 6:00 το πρωί δεν φεύγει από τη Φλώρινα. Μια φίλη μου ταξίδευε με το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα. Όμως χάλασε η μηχανή του στη Σκύδρα και ακινητοποιήθηκε. Η φίλη μου ρώτησε τον ελεγκτή γιατί χάλασε η μηχανη… “Τα τρένα που μας έχουν στη γραμμή είναι παλιά και χαλάνε συχνά…” “Γιατί δεν βάζουν πιο καινούργια;” “Έτσι αποφασίζουν οι από κάτω…”

Η φίλη μου με ρώτησε ποιοί είναι οι από κατω. Είναι το αθηνοκεντρικό κράτος. Σε εμάς που ζούμε στα σύνορα, μας λένε ότι φυλάττουμε Θερμοπύλες, βέβαια μας λείπει ο Λεωνίδας αλλά δεν πειράζει και χωρίς αυτόν μπορούμε να φυλάττουμε Θερμοπύλες. Της είπα και ένα άλλο που το άκουσα στον Άγιο Αχίλλειο, στις εκδηλώσεις για τα Πρέσπεια: “Εδώ δεν είναι σύνορα, εδώ αρχίζει η Ελλάδα”, καλό και αυτό, αν είχαμε στον νομό μας επενδύσεις, ανάπτυξη, θέσεις εργασίας να μη φεύγουν στας Γερμανίας με σιδερένια φτερά (αεροπλάνα) τα παιδιά μας.

Έχουμε χορτάσει από λόγια παχιά και μεγάλα. Δεν είναι πολλά χρόνια που έπαψε να λειτουργεί η γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα. Το τρένο έφτανε μέχρι Έδεσσα και από εκεί οι επιβάτες συνέχιζαν με λεωφορείο του ΟΣΕ. Η δικαιολογία ήταν ότι επισκεύαζαν τη γραμμή. Η γραμμή επισκευάστηκε, το τρένο όμως δεν σφύριζε. Μια ομάδα ενεργών πολιτών συγκρότησαν τους “φίλους του τρένου” και έκαναν ενέργειες για την επαναλειτουργία της γραμμής.

Η αφεντιά μου ήταν Βουλευτής (Ιούλιος 2012 μέχρι Δεκέμβρη 2014). Μόλις ορκίστηκα, έκανα επερώτηση στον Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Χατζηδάκη, ο οποίος μου απάντησε γραπτώς και με διιαβεβαίωσε ότι το τρένο θα φτάνει μέχρι τη Φλώρινα, όπως και έγινε. (μη μου πείτε μπράβο ήταν στοιχειωδώς στα καθήκοντα μου).

Διάβασα στον τοπικό τύπο διαμαρτυρία της κυρίας Πέτης Πέρκα για την ακύρωση του δρομολογίου των έξι το πρωί, καλόν είναι να εκφραστούν διαμαρτυρίες και από τους άλλους πολιτικούς παράγοντες. Το δρομολόγιο χρειάζεται για τους κατοίκους του νομού, αλλά και τους φοιτητές και φοιτήτριες.

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.