Το χρονοδιάγραμμα για την άρση των μέτρων – Σε επτά στάδια η επανεκκίνηση της αγοράς

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Την επανεκκίνηση της αγοράς σε επτά στάδια ανακοίνωσε, την Τρίτη 28 Απριλίου, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Στο 1ο στάδιο, που θα ξεκινήσει στις 4 Μαΐου, θα ανοίξουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο (βιβλία/χαρτικά, οπτικά, ανθοπωλεία και καταστήματα πώλησης αθλητικών ειδών και υποδημάτων) καθώς και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ). Παράλληλα, θα ανοίξουν οι αγορές καταναλωτών ενώ θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις για τους κλάδους των λαϊκών αγορών που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Η επανεκκίνηση θα γίνει με τήρηση συγκεκριμένων κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται η παρουσία (πελάτες + προσωπικό) τεσσάρων (4) ατόμων σε καταστήματα έως 20 τ.μ., τεσσάρων (4)ατόμων + ένα (1) άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα για καταστήματα από 20 έως και 100 τ.μ., δώδεκα (12) άτομα + ένα (1) άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. Θα είναι υποχρεωτική η τήρηση της απόστασης των δύο μέτρων μεταξύ τους. Τόσο το προσωπικό όσο και οι πελάτες θα είναι υποχρεωτικό να φορούν προστατευτικές μάσκες. Σε ΚΤΕΟ, κέντρα αισθητικής, κομμωτήρια και κουρεία η προσέλευση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού. Το ωράριο λειτουργίας θα ξεκινάει στις 10:00 π.μ. με δυνατότητα επέκτασης κατά περίπτωση για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ενώ για τις επιχειρήεις παροχής υπηρεσιών θα είναι για τις καθημερινές και το Σάββατο από τις 07:00 π.μ. έως και τις 21:00 μ.μ. Συνολικά θα επανέλθει περίπου το 10% των επιχειρήσεων που η λειτουργία τους ανεστάλη με κρατική εντολή.

Στο 2ο στάδιο, που θα ξεκινήσει στις 11 Μαΐου, θα ανοίξουν όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, θα επανέλθουν στις λαϊκές αγορές τα βιομηχανικά είδη και θα επαναλειτουργήσουν οι σχολές οδηγών, με τήρηση πάντα των προαναφερθέντων μέτρων ασφάλειας και υγιεινής.

Στο 3ο στάδιο, που θα ξεκινήσει στις 18 Μαΐου, θα λειτουργήσουν τα πάρκα και οι βοτανικοί κήποι, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών σε κατάστημα, σε όλες τις περιπτώσεις υπό αυστηρούς περιορισμούς.

Στο 4ο στάδιο,που θα ξεκινήσει από 1η Ιουνίου, επαναλειτουργούν τα εμπορικά κέντρα με υποχρεωτική χρήση μάσκας από προσωπικό και πελάτες, ανοίγουν όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες καθώς επίσης και τα εστιατόρια και οι καφετέριες, μόνο σε εξωτερικούς χώρους, επίσης υπό περιορισμούς.

Στο 5ο στάδιο, το οποίο χρονικά θα προσδιοριστεί εντός του Ιουνίου, επαναλειτουργούν οι θερινοί κινηματογράφοι και τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, πάντα με ειδικούς κανόνες ανά περίπτωση.

Στο 6ο στάδιο,και πάλι μέσα στον Ιούνιο, θα ανοίξουν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους.

Στο 7ο και τελευταίο στάδιο, εντός Ιουνίου, επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφετέριες και σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας (μπαρ, κινηματογράφοι, νυχτερινά κέντρα), καταλύματα διακοπών, ενοικιαζόμενα δωμάτια, χώροι κατασκήνωσης και ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις και γυμναστήρια με συγκεκριμένους όρους.

Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες θα επιφέρει βαριά πρόστιμα στους παραβάτες, ανά περίπτωση.

Δείτε αναλυτικά τις ανακοινώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης:

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.