Τραγωδία ή φάρσα; – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Υπάρχει μια εδραιωμένη πεποίθηση εκεί στη Δεξιά: Ότι είναι το μοναδικό κόμμα που δικαιούται να κυβερνά αυτόν τον τόπο εις τους αιώνας τον αιώνων αμήν. Κάτι «σαν ελαίω θεού» κόμμα, να πούμε.

Και κατά πως δείχνουν τα κιτάπια της πολιτικής μας ιστορίας, αυτή η πεποίθηση παρακολουθεί τη Δεξιά από τη λήξη του Εμφυλίου μέχρι τις μέρες μας.

Πριν κάμποσο καιρό διάβασα στην Εφημερίδα των Συντακτών ένα εξαιρετικό άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά (στο φύλλο της 25-4-2020) ο οποίος προσπαθεί να θυμίσει στους παλαιότερους και να πληροφορήσει τους νεότερους για την αυτοκριτική τοποθέτηση του Παναγιώτη Κανελλόπουλου σε ό,τι αφορά την προσωπική εμπλοκή του, αλλά και τις ευθύνες της παράταξής του στα γεγονότα της περιόδου 1960-1967.

Οι ομοιότητες με το σήμερα είναι ανατριχιαστικές.

Στην επιστολή του στον βασιλιά Κωνσταντίνο τον Ιανουάριο του 1966, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, αναφερόταν στις πρακτικές που χρησιμοποίησαν παράγοντες της Δεξιάς (του κράτους και του παρακράτους) για να αποτρέψουν την αποκαθήλωση της ΕΡΕ από την ανερχόμενη Ένωση Κέντρου, και έκανε λόγο για το «κακό αίσθημα της παντοδυναμίας -δηλαδή της ασυδοσίας- που γεννήθηκε εις πολλά στελέχη της ΕΡΕ ή και εις όργανα του κράτους προσκείμενα εις αυτήν».

Μετά τη μεταπολίτευση, σε κείμενό του ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος σημείωνε ότι «η καραμέλα της εκτροπής από τη συνταγματική τάξη ήταν γλυκιά στα χείλη και τον ουρανίσκο εκείνων που -ανήκοντας στους υψηλούς κοινωνικούς κύκλους- θεωρούν πάντοτε αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι τα προσωπικά τους συμφέροντα ή η ησυχία τους βαρύνουν στη ζυγαριά της τύχης της Ελλάδας πολύ περισσότερο από τα περιττά εκείνα πράγματα που ονομάζονται συντάγματα, νόμοι, ελευθερίες και δικαιώματα του λαού».

Δυστυχώς η Δεξιά, θεωρώντας ότι είναι ο φυσικός ιδιοκτήτης της χώρας, προσπαθεί κάθε φορά που νιώθει πως απειλείται η κυριαρχία της να δημιουργήσει συνθήκες ανωμαλίας. Το έκανε τη δεκαετία του ’70 βλέποντας να έρχεται στα πράγματα το ριζοσπαστικό ΠΑΣΟΚ. Τότε, τα στελέχη της και τα φιλικά της μέσα ενημέρωσης προειδοποιούσαν τους πολίτες «να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ γιατί θα καταστραφεί η Ελλάδα».

Το έκανε και μετά την εκλογική συντριβή της το 1981 όταν μιλούσε για «τη χούντα του ΠΑΣΟΚ» και κατηγορούσε τον αρχηγό του ότι είναι ο κρυφός αρχηγός της «17 Νοέμβρη». Το έκανε πριν από τις εκλογές του 2015 όταν κορυφαίοι παράγοντές της, που είναι υπουργοί και βουλευτές σήμερα, καλούσαν τους ψηφοφόρους να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες για να μην τις βρουν οι επικίνδυνοι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το έκανε ο πρώην αρχηγός της και πρώην πρωθυπουργός που άφησε άδεια ταμεία για να καταρρεύσει σύντομα η τότε κυβέρνηση και να επιβεβαιωθεί το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» το οποίο ο ίδιος είχε εκπονήσει.

Το έκανε και την περίοδο 2016-2019 αποκαλώντας τους πολιτικούς αντιπάλους της «κατσαπλιάδες», χρησιμοποιώντας εμφυλιοπολεμική ρητορική και θέτοντας βιτριολικά ερωτήματα για το αν θα κάνει ο Τσίπρας εκλογές και για το αν, στην περίπτωση που υποχρεωθεί να τις κάνει, αυτές θα είναι τίμιες.

Το κάνει συστηματικά και τώρα ποινικοποιώντας την πολιτική ζωή της χώρας, στήνοντας κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές που, όπως λειτουργούν, παραβιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους και διαδίδοντας δηλητηριώδεις υπαινιγμούς, με τη βοήθεια των μπουκωμένων μέσων ενημέρωσης και του άλλοτε θύματός της, του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝ.ΑΛΛ.),

  • Στο δικαστήριο ήθελε να σύρει η Δεξιά τον Ανδρέα Παπανδρέου το 1966. Δεν πρόκανε.
  • Το κατάφερε με καθυστέρηση 24 ετών ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Δεν του βγήκε.
  • Για εσχάτη προδοσία κατηγορεί σήμερα η ακροδεξιά πτέρυγα της Ν.Δ. τον Αλ. Τσίπρα.

Ο καιρός θα δείξει αν αυτό που θα προκύψει θα είναι φάρσα ή τραγωδία…

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 960 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.