Τόπι να το κάνει ο θεός… (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Α) Εκεί γύρω στα 1960 (λίγο πάνω, λίγο κάτω) τα χρόνια μου ήταν κοντά στα δέκα. Οι πιτσιρικάδες του χωριού μου, περιμέναμε με ανυπομονησία τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου, τότε που κάθε οικογένεια έσφαζε τον οικόσιτο χοίρο, για να ταΐσει τα μέλη της με το κρέας και το λίπος του. Πιτσιρικάδες δεν ξέραμε από οικογενειακή οικονομία και η χαρά μας ήταν οι νοστιμότατες τζουμπερίγκες και -ναι πιστέψτε το- η ουροδόχος κύστη του σφαγιασθέντος γουρουνιού. Αχνίζουσα -ζεστή- με λίπος και αίμα ακόμα, τη φουσκώναμε με το στόμα μας, τη δέναμε με έναν σπάγκο και έτοιμο το τόπι. Δώστου να κλωτσάμε στις αλάνες του Τροπαιούχου μέσα στις λασπούρες και τα χιονόνερα. Που να ξέραμε εμείς τότε για Πελέ-Μαραντόνα-Μέσι και τον πράσινο Δομάζο. Οι τζουμπερίγκες νοστιμότατες, τρέλαιναν εφηβικούς γευστικούς κάλυκες. Όμορφος κόσμος, ηθικά πλασμένος. (12 Δεκεμβρίου 2021 – Ημέρες ΚΙΝΑΛ)

Β) Οι γυναίκες δικαιούνται να είναι το μισό του ουρανού. Όμως αντί να είναι ο ουρανός μπλε κάθε μέρα, σταγόνες αίματος, πνίγουν την ομορφιά αθώων γυναικών.

Γ) Λυπάμαι που δεν θα αγαπήσω άλλες γυναίκες. Λυπάμαι που δεν θα ζήσω άλλες ζωές. Μου αρκούν δυό. Στη δεύτερη, να διορθώσω τα λάθη της πρώτης… … … Δειλό το πρώτο χιόνι. Σύντομα θα πάρει την εκδίκηση του… (Φλώρινα 13-12-2021)

Δ) Κρύος Βοριάς

Φύσαγε κρύος Βοριάς
Πάγωνε σώματα και ψυχές
Παγωμένα όνειρα και ελπίδες
Και το χαμόγελο του ήλιου
κι αυτό παγωμένο.
Όμως μια άνοιξη
θα’ρθει κατά πως το συνηθίζει
Θα ανθίσουν ξανά οι ελπίδες.

(Θεσ/νίκη 13-12-2020)

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.