Υγειονομική-Τοξική  Βόμβα στην καρδιά της Λεκάνης  Βεγορίτιδας

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κατά την συνεδρίαση της εβδόμης 7ης  στης 16-02-2022και ογδόης 8ηςστης 21-02-2022, συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Αντωνιάδης Θεοχάρης έθεσε ένα θέμα το οποίο αν μη τι άλλο είναι από τα σοβαρότερα θέματα πού αφορούν την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και της βιωσιμότητας των ζώων. Έθεσε το θέμα της ανεξέλεγκτης ρίψης κενών φιαλιδίων φυτοφαρμάκων στα σημεία υδροληψίας της ευρύτερης λεκάνης της Βεγορίτιδας, με τα οποία οι αγρότες ανεφοδιάζονται με νερό για τις αγροτικές τους εργασίες. Η κατάσταση όπως άλλωστε φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι τραγική και ταυτόχρονα άκρως επικίνδυνη. Συσκευασίες φυτοφαρμάκων καίγονται  εκλύοντας στην ατμόσφαιρα τοξικές ουσίες, ενώ άλλες πού βρίσκονται πεταμένες παντού, απελευθερώνουν στον υδροφόρο ορίζοντα  επίσης επικίνδυνες ουσίες για τον άνθρωπο και τα ζώα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πολλοί Δήμοι ανά την Ελλάδα ( πλησιέστερος ο Δήμος Έδεσσας ),έχουν εφαρμόσει προγράμματα ανακύκλωσης κενών φιαλιδίων φυτοφαρμάκων απομακρύνοντας έτσι αυτήν την τοξική βόμβα με ασφάλεια από την περιοχή .

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , ο ΕΣΥΦ, οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, τα καταστήματα πώλησης φυτοφαρμάκων, και πάνω από όλα ο Δήμος Αμυνταίου  πού πρέπει να σκύψει  πάνω από αυτό το σοβαρό πρόβλημα υποβάθμισης του περιβάλλοντος και δημόσιας υγείαςστην περιοχή της Βεγορίτιδαςμπορούν και πρέπει να βρουν την λύση.

ΥΓ: Οι εταιρείες ανακύκλωσης κενών φιαλιδίων φυτοφαρμάκων και επικίνδυνων ουσιών υπάρχουν εκεί έξω, καθόσον η υγεία των συμπολιτών μας αναμφίβολα δεν κοστολογείται.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.