Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας: Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε!

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Να είσαι ο τρελός που επαναστατεί κατά των παραλογισμών του συστήματος (Μ. Σμιτ – Σάλομον)

Το βράδυ της Παρασκευής 4/3/2022 οι Υγειονομικοί Κατά της Υποχρεωτικότητας – 38 δομές / νοσοκομεία Αττικής και ΕΚΑΒ υποδέχτηκαν με άκρατο ενθουσιασμό τους συναδέλφους – συναγωνιστές τους από την Πάτρα που ήρθαν να ενώσουν τις φωνές τους έξω από το Υπουργείο Υγείας που από τις 14/2/2022 έχει γίνει το σπίτι τους.

Εκεί βρέθηκε και ρεπόρτερ του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα που μίλησε με τους υγειονομικούς για την κατάσταση την οποία βιώνουν τους τελευταίους επτά μήνες.

Στη θέα του συνεργείου  ο Δ. Ευθυμιάδης, Διευθυντής Ε.Σ.Υ, Καρδιολόγος, Γιατρός Επείγουσας αεροπορικής Ιατρικής, τέως εθνικός εκπρόσωπος στον ΠΟΥ, τέως υπεύθυνος του γραφείου αεροκομιδών Αθηνών, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους και στους δημοσιογράφους:

«Αγαπητοί συναγωνιστές, ο σταθμός Άλφα είναι εδώ. Παρακαλώ να κάνει ένα καλό ρεπορτάζ, να μάθει το πανελλήνιο ότι το Ε.Σ.Υ δρομολογήθηκε να πεθάνει, να ξεπουληθεί, να ξετιναχτεί στον αέρα, να ιδιωτικοποιηθεί και εμείς να βγούμε από τη μέση μια κι έξω. […] Να μάθει όλη η Ελλάδα ότι αυτοί που πολεμούσαν τον Covid  σήμερα κρατούν κηδειόχαρτα και έρχονται συμβολικά να δείξουν στον κύριο Υπουργό ότι εμείς εδώ είμαστε στην αρχόμενη κηδεία του Ε.Σ.Υ  και είμαστε έτοιμοι να μην  την επιτρέψουμε, να την αποτρέψουμε».

«Το Ε.Σ.Υ δεν θα πέσει, κε Υπουργέ, το ξέρετε ,γι’ αυτό κλωτσάτε. Γι’ αυτό καθημερινά βγαίνετε στα τηλεπαράθυρα να μας πείσετε πόσο νοιάζεστε για το Ε.Σ.Υ. ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. Δεν πειράξαμε κανέναν. Δεν μεταδώσαμε σε κανέναν τίποτε. Ποτέ! Ήμασταν στην πρώτη γραμμή δεκαοχτώ μήνες. Δεν ήμασταν  αυτοί που βλάψαμε ποτέ! Και παραμείναμε εδώ. Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε.», βροντοφώναξε στον Υπουργό Υγείας ΑΘ. Πλεύρη που τον τελευταίο μήνα δηλώνει ότι δική του εισήγηση θα είναι η απόλυση  των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Μετά το δρώμενο που παρουσίαζε την κηδεία του Ε.Σ.Υ και τους υπαίτιους του θανάτου του οι αγωνιζόμενοι υγειονομικοί και οι αλληλέγγυοι πολίτες που τους συντροφεύουν στον αγώνα τους από την πρώτη στιγμή φώναξαν συνθήματα, αποδεικνύοντας ότι διαθέτουν υψηλό φρόνημα και άκαμπτο αγωνιστικό πνεύμα.

Οι μέχρι πρότινος ήρωες μάχονται για την αποκατάσταση της αδικίας που έγινε εις βάρος τους. Παλεύουν για την Ελευθερία της επιλογής, το αναφαίρετο δικαίωμα στην εργασία και στη Συναίνεση, όπως ορίζει ο κώδικας της Νυρεμβέργης και η συνθήκη του Οβιέδο. Η φωνή τους ακούγεται από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο. Είναι η φωνή του εργαζόμενου της πρώτης γραμμής! Είναι η φωνή της δικαιοσύνης και της Ελευθερίας!


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.