Υπερβολική αναστάτωση (Ο Ποιμήν)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χαμός μεγάλος έγινε με την επίσκεψη της αρκούδας στην πόλη της Φλώρινας. Συνήλθαν επειγόντως όλοι οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων σε περιφερειακό επίπεδο με την εποπτεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Διεύθυνσης Δασών, του Δήμαρχου και της Π.Ε. Φλώρινας, της Πολιτικής Προστασίας, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και όλη αυτή η αναστάτωση για ν’ απομακρύνουν μια αρκούδα.

Η Τάμυ Αδάμου είχε απευθείας σύνδεση με την ΕΡΤ. Διαδόθηκε ο πανικός σε όλη την Ελλάδα, θεώρησαν την παρουσία της αρκούδας άκρως επικίνδυνη για τον άνθρωπο.

Τοποθέτησαν κάμερες για να παρακολουθούν και να καταγράφουν κάθε της κίνηση. Τέτοια φαινόμενα όμως δεν έχουν θετικό αποτέλεσμα χωρίς τη συμβουλή ενός τσοπάνου, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις καθημερινές συνήθειες της αρκούδας.

Η αρκούδα είναι κι αυτή ένα πλάσμα του Θεού που “εν σοφία εποίησε”. Είναι προστατευόμενο είδος και έχει σχεδόν τα ίδια δικαιώματα με τον άνθρωπο. Θέλει το φαγητό της για να ζήσει.

Η φτώχεια άγγιξε και τα ζώα. Λιγόστεψαν οι τσοπαναραίοι στα βουνά που τα τάιζαν με προβατίνες. Η πείνα ανάγκασε την περήφανη αρκούδα να ζητιανεύει ένα κομμάτι κρέας.

Να ζητιανεύει από τον Άνθρωπο που πριν 50-60 χρόνια την αλυσόδενε και με τον βούρδουλα την ανάγκαζε να χορεύει στις γειτονιές.

Που είναι σήμερα οι λαλίστατοι εκπρόσωποι των ζώων να τις προστατέψουν, να τις περιποιηθούν; Που είναι οι έχοντες δυό κιλά κρέας να δίνουν το ένα στην πεινασμένη αρκούδα;

Εμείς οι λιγοστοί τσοπαναραίοι που απομείναμε, έχουμε πολύ θυμώσει με την υπερβολική αναστάτωση των εκπροσώπων που διαχειρίζονται τις κρίσεις.

Η αρκούδα είναι στολίδι της φύσης. ΔΕΝ ενοχλεί αν δεν την ενοχλήσουν. Είναι περήφανη και δεν της αξίζει τέτοια ταπεινωτική και ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο Ποιμήν

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *