Φίλος ή απλά περαστικός; (της Τάνιας Ώττα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Έχουμε μπερδέψει τη λέξη φίλος με τη λέξη γνωστός. Η λέξη φίλος κουβαλά βαρύ φορτίο. Ένα φορτίο που χαίρεσαι να το κουβαλάς και δεν το αφήνεις, γιατί τότε παύεις απλά να θεωρείσαι φίλος και γίνεσαι ένας περαστικός που γρήγορα θα ξεχαστείς.

Πολλοί άνθρωποι περνούν από τη ζωή μας και θέλουν να λέγονται φίλοι. Οι περισσότεροι περαστικοί, αρέσκονται στον τίτλο του φίλου, ενώ στην ουσία είναι απλά γνωστοί που με την πρώτη ευκαιρία σε ξεχνούν. Οι φίλοι δεν είναι πουκάμισα να τους αλλάζεις όταν τους βαρεθείς και να τους πετάς όταν θεωρείς ότι δεν τους χρειάζεσαι.

Η φιλία για να θεωρείται πραγματική πρέπει να είναι αμφίδρομη. Η φιλία αντέχει στο χρόνο και δυναμώνει όσο νιώθεις τις ευεργετικές της επιδράσεις στη ζωή σου.

Ο φίλος δεν εξαφανίζεται από τη ζωή σου, δεν χάνεται, δεν σου κόβει την καλημέρα, σηκώνει το τηλέφωνο όταν τον χρειάζεσαι και είναι δίπλα σου και στα εύκολα και στα δύσκολα. Σε αποδέχεται όπως είσαι και δεν προσπαθεί να σε αλλάξει. Ο φίλος γελάει  μαζί σου στις χαρές σου , σε μαλώνει για τα λάθη σου, απλώνει το χέρι του όταν φοβάσαι, σκουπίζει το δάκρυ σου όταν πονάς.

Ο φίλος δεν σε πληγώνει, δεν κάνει τα μάτια σου να δακρύζουν, δεν σε προδίδει, δεν σε πουλά. Είναι απλό. Δύσκολο όμως για αυτούς τους ανθρώπους που τους αρέσει  να μαζεύουν τίτλους αλλά η συμπεριφορά τους δεν ταιριάζει με τους τίτλους αυτούς.

Ο φίλος φαίνεται στη συμπεριφορά, στην ειλικρίνειά του, στην εντιμότητά του, στην αγάπη που θα σου δείξει, στο καθημερινό ενδιαφέρον του, στην παρουσία του στη ζωή σου. Στις τρέλες που θα κάνετε μαζί, στις συζητήσεις που θα κρατήσουν ώρες, στις διαφωνίες, στις βόλτες, τα ταξίδια, στις στιγμές που η φιλία αποκτά ανεκτίμητη αξία και γεμίζει τα κενά σου με έναν τρόπο μοναδικό και ανθρώπινο.

Οι φίλοι είναι ο θησαυρός της ζωής μας και γι’ αυτό τους επιλέγουμε και πολλές φορές  γίνονται σημαντικότεροι κι από την οικογένειά μας.

Οι φίλοι δεν βρίσκονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά στη ζωή. Νιώθεις την παρουσία τους, τη ζεστασιά τους, τη μοναδικότητά τους.

Όμορφοι άνθρωποι που κερδίζουν μία θέση στην καρδιά μας και την τιμούν με την συμπεριφορά τους και το ήθος τους.

Αυτοί είναι οι φίλοι. Όλοι οι άλλοι είναι απλά περαστικοί. Άφησέ  τους να περάσουν έτσι απλά και φυλάξου από το ΕΓΩ τους γιατί θα σε βλάψει και θα πονέσεις.

Τάνια Ώττα

Τάνια Ώττα

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *