Φανταστικός ή πραγματικός παράδεισος (Γράφει ο συγγραφέας-ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Φίλοι αναγνώστες θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με βαθύ συλλογισμό μέσα από τα λειτουργικά και αρμονικά κέντρα του είναι μου. Με το διανοητικό, το συναισθηματικό και το ενστικτώδες.

Το φιλοσοφικό άρθρο έχει βάση και στόχο να ερμηνεύσει κατά προσέγγιση την αδιανόητη πραγματικότητα της οντολογικής ύπαρξης του κόσμου, την βιωματική και εμπειρική πορεία της ζωής κάθε ανθρώπου. Η λειτουργία της ύπαρξης του κόσμου και η βιωματική πορείας ενός, είναι η αποδοχή στο πλαίσιο της φαντασίας κάθε ανθρώπου.

Αυτό οφείλεται στο ότι ο κάθε άνθρωπος σαν μια μοναδικότητα έχει μια διαφορετική και βιωματική αντίληψη των πραγμάτων και έτσι αποκτά την δική του υποκειμενική πραγματικότητα της φαντασίας του, σε σχέση με την χαμηλή νοημοσύνη το 10% που έχει ο κάθε άνθρωπος. Ελάχιστη είναι αυτοί που έχουν αυξημένη νοημοσύνη πάνω από το 10%.

Ο κάθε άνθρωπος με τη χαμηλή νοημοσύνη που έχει παράλληλα, βρίσκονται χαμηλά και τα εσωτερικά κέντρα του είναι του, όπως η αντίληψη, το ένστικτο, η σκέψη του κ.α.

Αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο του ανθρώπου, όπου μπορεί κάποιος εύκολα να τον κατευθύνει με φανατισμό σε χώρους όπου αυτός επιθυμεί. Η αφύπνιση είναι μέρος της νοημοσύνης δηλ. η αύξηση της νοημοσύνης είναι η αφύπνιση. Ο άνθρωπος  δυστυχώς  βρίσκεται σε μια θέση αστάθειας και αταξίας μεταξύ ζώου και ανθρώπου και έτσι συμπεριφέρεται ανάμεσα στις δυο αυτές υπάρξεις. Σε σχέση με την (εξέλιξή) του τον ακολουθούν ακόμη τα ζωικά του ένστικτα.

“Γνώθι σαυτόν”: η αυτογνωσία είναι αυτή που προωθεί τον άνθρωπο στην εξέλιξη.

Ήδη βρισκόμαστε και ζούμε μέσα στη δημιουργία και τη νομοτέλεια της φύσης που είναι ο πραγματικός παράδεισος! Που θα ήθελε να ζει ο άνθρωπος σε ένα φανταστικό ή σε ένα πραγματικό παράδεισο;

Το παράξενο  στον άνθρωπο  είναι ότι ζει στον παράδεισο, δεν το βλέπει και ούτε το αντιλαμβάνεται όπως ανέφερα παραπάνω και στη συνέχεια κάθεται και φαντάζεται πώς θα είναι ο παράδεισος. Μας δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να γεννηθούμε και να ζήσουμε στον ζωντανό πραγματικό παράδεισο, να τον αισθανθούμε και να απολαύσουμε την Θεϊκή δημιουργία της φύσης μέσα από τη ψυχή μας κάθε στιγμή.

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι η άγνοια, μας προωθεί σε αδιέξοδο και ο εγωισμός σε φανατισμό.

Το μόνο  σίγουρο είναι ότι δεν γνωρίζουμε τίποτα “εν οίδα ότι ουδέν οίδα”. Να προσπαθήσει να κατανοήσει ο άνθρωπος ότι η ευτυχία και οι χαρές της ζωής είναι αυτές που του προσφέρει η φύση.  Όλες οι υπόλοιπες ανάγκες του ανθρώπου είναι τεχνητές.

Ο δημιουργικός νους των πάντων τα δημιούργησε όλα με τη σοφία της γνώσης.  Αν ο άνθρωπος μπορέσει αυτό να το κατανοήσει, του μένει απλά να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο.

Ιωάννης Ευθυμιάδης

Συγγραφέας – ερευνητής Ιωάννης Ευθυμιάδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.