Φιλοσοφικό – Ιστορικό (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ανένδωτος αγώνας το 1963-64. Κάποτε σε μια προφορική συνέντευξη ρώτησα τον γηραλέο τέως βουλευτή της πόλης μας πως χαρακτηρίζει τον Μητσοτάκη (πατέρα του σημερινού αρχηγού της ΝΔ). Μονολεκτικά μου απάντησε: «Αποστάτης». Από την έκφραση του προσώπου του κατάλαβα ότι πίστευε αυτό που έλεγε. Και ο ίδιος όμως, ο γηραλέος τέως βουλευτής της πόλης μας,.. αποστάτησε από την Ένωση Κέντρου (του Γεωργ. Παπανδρέου) και κούρνιασε ή “φώλιασε” στην ΕΡΕ του Μητσοτάκη. (ΕΡΕ= Εθνική Ριζοσπαστική Ένωση).

Όταν σχηματίστηκε ο Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου και των οικολογικών κινημάτων, ήμουν στο συνέδριο στην Αθήνα. Αν θυμάμαι καλά πρόεδρος εκλέχτηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους η συντρόφισα τότε Δαμανάκη, που ήταν παιδί του αείμνηστου Φλωράκη. Μας πήγε κάτω από 3% και κάναμε καρδιογράφημα όλοι μας…

Μετά ανέλαβε ο Κωσταντόπουλος, ικανός δικηγόρος Αθηνών διωχθείς από τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Έκανε 4 χρονάκια σε φυλακή της Ιόνιας Κέρκυρας. Μου είπε «δεν με άφησαν να πάω στη κηδεία του πατέρα μου!» Αργότερα (δε θυμάμαι ακριβώς πότε) ο Κωσταντόπουλος παρέδωσε στον Αλέκο Αλαβάνο (πολύ διαβασμένος αλλά εσωστρεφής).

Ήμουν σε εκείνη τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής (ως γραμματέας τρομάρα μου!) και ο παραδίδων και ο αναλαμβάνων, φιλήθηκαν σταυρωτά δυο φορές και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής χειροκρότησαν (μεταξύ αυτών και εγώ). Το χειροκρότημα, μάλλον δεν ήταν αρκετό για να διατηρηθεί ο Αλαβάνος, ο οποίος έδωσε την καρέκλα στο ανερχόμενο πολιτικό αστέρα τον Τσίπρα.

Με ηγεσία Τσίπρα (έχει ικανούς συμβούλους) το κόμμα (τώρα ΣΥΡΙΖΑ) άρχισε να ανεβαίνει και το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ άρχισε να ολισθαίνει σε κεκλιμένο επίπεδο με μεγάλη κλίση και μικρό συντελεστή τριβής. Το 2012 (Ιούνιος) εκλέχτηκε η αφεντιά μου Βουλευτής εξαιτίας τις ολίσθησης του ΠΑΣΟΚ και στον Νομό μας. Η ευθύνη μεγάλη και ας ήμασταν στην αντιπολίτευση. Ειλικρινά εκεινο το βράδυ κοιμήθηκα αργά και είχα εφιάλτη, μια πέτρινη πλάκα

Γερμ.Θαν.

Υ.Γ1: Σε σας μένει να βρείτε στο κείμενο τις διάφορες πολιτικές κολωτούμπες

Υ.Γ2: Η “γάτα” Τσώρτσιλ (Πρωθυπουργός) έχει πει: “Όποιος πολιτικός δεν αλλάζει γνώμη δεν κάνει για πολιτικός…”


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.