Φλώρινα. Σωτήριον έτος 2020 και έχει ο Θεός… Εμείς καλά. Για εσάς ευχόμαστε τα καλύτερα… Αλλοίμονο μας – 3ο μέρος (Γράφει ο Γιάννης Μίσκας)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η απολιγνιτοποίηση έφτασε… ήρθε για να μείνει! Φυσικά η περιοχή μας θα περάσει δύσκολα γιατί όπως όλοι ξέρουμε η εξάρτησή της από το λιγνίτη είναι ιδιαίτερη! Η κλεψύδρα όμως φίλοι μου άρχισε απειλητικά να τελειώνει, deadline 31/10/20.

Οι ηγέτες μας, αυτούς που ο σοφός φλωρινιώτικος λαός επέλεξε με τη ψήφο του να ηγηθούν του τόπου μας, έπρεπε ήδη να είχαν αντιληφθεί ότι είμαστε πλέον στο και 5’, η περιοχή μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού! Είναι απόλυτα επιβεβλημένο να συνειδητοποιήσουν πως το παραγωγικό μοντέλο του τόπου μας θα αλλάξει και πρέπει να μας καθοδηγήσουν σε νέα μονοπάτια παραγωγής και ανάπτυξης όπου πρέπει να  συμπεριλάβουν και τα τυχόν πλεονεκτήματα της περιοχής μας (τριεθνές).

Η κυβέρνηση πιστή στο πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμά της ανέβασε στο opengov το master plan της δίκαιης μετάβασης όπου είναι ανοιχτό και δέχεται τις προτάσεις της καθεμιάς και του καθενός μας. Θέλω να πιστεύω πως πολλοί από μας που πραγματικά πονάμε τον τόπο μας θα συμβάλλουμε με ιδέες και ουσιαστικές προτάσεις.

Το φάσμα της ανεργίας, μιας πρωτόγνωρης αλλά και ταυτόχρονα παράξενης, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που ζούμε (covid-19) απειλεί την περιοχή μας και το μέλλον των παιδιών μας. Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες και την έλλειψη υποδομών  του τόπου μας (δρόμοι, χειμώνας, απόσταση από λιμάνια και αεροδρόμια, ανεπαρκής βιομηχανική ζώνη).

Κατανοώ εν μέρει και τον αιφνιδιασμό. Όμως δε νοείται ολόκληρος νομός ν’ απέχει τόσο από την Μεγαλόπολη σ’ επίπεδο ετοιμότητας! Σαφώς κάποιοι φταίνε και ο καθένας ας αναλάβει το μερίδιο που του αναλογεί. Φταίμε και όλοι εμείς για τις επιλογές μας. Εξάλλου είμαστε αυτό που ψηφίζουμε… όχι μόνο τώρα αλλά και στο παρελθόν.

Μια νότα αισιοδοξίας με διακατέχει όμως συντοπίτες μου. Κάτι μέσα μου, λέει πως όλοι μαζί ενωμένοι ίσως τα καταφέρουμε. Αλλά έστω τώρα, στο και 5’ οι αιρετοί – θεσμικοί ηγέτες της περιοχής μας ας κουνηθούν, ας ξεβολευτούν λίγο ώστε σε συνεργασία με την κυβέρνηση που γνωρίζει το πρόβλημα και θέλει πραγματικά να βοηθήσει, να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές για τον τόπο μας λύσεις.

Πρέπει να τα καταφέρουμε ώστε ο μεγαλύτερος πλούτος του τόπου μας, τα νιάτα του, να μην αναγκαστούν να ξενιτευτούν, αλλά με κάθε τρόπο να μείνουν  εδώ για να δώσουν ζωή, έμπνευση και όραμα στη Φλώρινα.

Σε διαφορετική περίπτωση θα βλέπουμε να γίνονται πολλά αλλά δυστυχώς χωρίς εμάς! Καλό και δημιουργικό Οκτώβρη να έχουμε!

Γιάννης Μίσκας

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.