Φλώρινα: Σωτήριον έτος 2020 και έχει ο Θεός… Εμείς καλά. Για εσάς ευχόμαστε τα καλύτερα… Αλλοίμονο μας! (Γράφει ο Γιάννης Μίσκας)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ξαφνικά φίλοι μου εμφανίστηκε το “master plan” (πιασάρικο ε;) για τη ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ! Το πλήρες υλικό αποτελείται από 2 πολυσέλιδους τόμους!!!

Άρχισαν να μπαίνουν στη ζωή μας παράξενες εκφράσεις “Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης” (chic), ή αρχικά όπως (ΣΔΙΤ) Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα, (ΣΔΑΜ) Σχέδιο Δίκαιης Ανάπτυξης Μετάβασης, (ΣΗΘΥΑ) Συμπαραγωγή Θερμότητας Ηλεκτρισμού Υψηλής Απόδοσης και διάφορα άλλα τέτοια ωραία!

Ο δε Συντονιστής του (ΣΔΑΜ) Κωστής Μουσουρούλης μας είπε ως τεχνοκράτης που είναι ότι: Οι προτάσεις που θα κατατεθούν από τους Δημόσιους και θεσμικούς φορείς μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου για να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση!

Μια πρώτη ανάγνωση του (ΣΔΑΜ) μας δείχνει ότι προτρέπει τις πληττόμενες περιοχές να στραφούν στη βιομηχανία, βιοτεχνία και το εμπόριο, τον βιώσιμο τουρισμό, την καθαρή ενέργεια, την έξυπνη αγροτική παραγωγή, αλλά και προς την εκπαίδευση και την τεχνολογία.

Επίσης ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή τα σίγουρα χρήματα είναι 1,7 δις χωρίς τις μοχλεύσεις, τονίζοντας πως το τελικό ποσό θα κινηθεί σίγουρα προς τα πάνω!

Βλέπουμε λοιπόν πως η κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμά της με πολύ γρήγορα βήματα και καλά κάνει και μπράβο της!

Το ερώτημα λοιπό είναι απλό: Η Φλώρινα τί κάνει; Πόσο έτοιμη είναι; Τι και πώς μπορεί να κερδίσει από όλο αυτό;  Το σίγουρο πάντως είναι πως μέχρι στιγμής χάνει, βλέπε τηλεθέρμανση… γιατί ο Συντονιστής μας είπε και το άλλο καλό ότι στο θέμα των τηλεθερμάνσεων η ΔΕΗ είναι έτοιμη να επενδύσει στη μονάδα ΣΗΘΥΑ!

Όμως η Φλώρινα για πραγματικά άγνωστους προς τον γράφοντα λόγους με απόφαση της νυν Δημοτικής Αρχής σταμάτησε ένα ώριμο έργο με πλήρη χρηματοδότηση και στράφηκε στη λύση του Φυσικού Αερίου. Κοζάνη, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα τηλεθέρμανση. Η Φλώρινα Φυσικό Αέριο “όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια”.

Εύχομαι να διαψευστώ αλλά δεν το βλέπω. Όπως επίσης δεν βλέπω και καμία ουσιαστική κίνηση από κανένα θεσμικό φορέα  τοπικό ή κεντρικό, εκτός από κάτι αποσπασματικές σπασμωδικές κινήσεις που είναι για το φαίνεσθε και τα γνωστά φωτογραφικά ταξιδάκια στην Αθήνα!

Φοβάμαι λοιπόν φίλοι μου. Φοβάμαι για όλα αυτά που θα γίνουν για μας, χωρίς εμάς και πιστέψτε με είναι πολλά. Γιατί το τρένο θα σφυρίξει πολλές φορές για την περιοχή μας από το 2020 μέχρι και το 2023. Μετά θα πάει σε άλλο σταθμό και αλλοίμονό μας!

Θα επανέλθω…

Γιάννης Μίσκας       

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.