Φλώρινα – Χειμώνας – Θέρμανση (Γράφει ο Γιάννης Μίσκας)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ο  χειμώνας του 2020/21 είναι προ των πυλών. Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης άρχισε, η τιμή του στον δήμο Φλώρινας 800-820 ευρώ το χιλιόλιτρο, σχετικά καλή θα έλεγα.

Στη Φλώρινα της απολιγνιτοποίησης όμως, της πρέπει σίγουρα μια  διαφορετική μεταχείριση και αναφέρομαι μόνο στο Δήμο Φλώρινας. Που αποδεδειγμένα σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Μ.Υ είναι από τις πιο κρύες, για να μην πω η πιο κρύα, περιοχή της Ελλάδας!

Μέση θερμοκρασία Ιανουαρίου 0,6 βαθμοί ενώ η αντίστοιχη στην Αθήνα είναι 10,3  περίοδος (1961-2010) στοιχεία Ε.Μ.Υ.

Ως γνωστόν από τους 5 απολιγνιτοποιημένους Δήμους (Αμύνταιο, Κοζάνη, Μεγαλόπολη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα) μόνο η Φλώρινα δεν έχει τηλεθέρμανση! Η δε επιλογή του Φυσικού Αερίου που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή μας, είναι ακόμα μόνο στα χαρτιά για να μην πω στα λόγια!

Η κυβέρνηση όμως έχει δείξει ότι θέλει να βοηθήσει πραγματικά τις συγκεκριμένες περιοχές,  φυσικά όμως περιμένει τις ανάλογες προτάσεις.

Μήπως η Φλώρινα στα πλαίσια των μέτρων της  Δίκαιης Μετάβασης για την Απολιγνιτοποίηση θα έπρεπε να ζητήσει για τον Δήμο μας (ο μόνος χωρίς τηλεθέρμανση) μείωση φόρων του πετρελαίου θέρμανσης ή επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ), στα επίπεδα της  εποχής του 2011;

Ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε το δυνατόν καλύτερα στον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Όχι μόνο λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, αλλά και των ιδιαιτεροτήτων της εποχή μας (COVID-19).

Οι αιρετοί άρχοντές μας ας προσπαθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση λοιπόν. Ο Δήμαρχος μας είναι πρόεδρος των λιγνιτικών Δήμων Ελλάδος και ο βουλευτής μας βρίσκεται λίγο πριν την υπουργοποίησή του…όπως ακούγεται.

Με την αρωγή των υπόλοιπων εμπλεκομένων φορέων, αν έχουν τη θέληση βέβαια, θα μπορέσουν να τα καταφέρουν! Μαζί τους φυσικά και οι ευχές όλων των Φλωρινιωτών!

Γιάννης Μίσκας

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.