Φτιάξε τις δικές σου αναμνήσεις! (Γράφει η Τάνια Ώττα)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Παρηγοριά στην καθημερινότητά μας αποτελούν πλέον οι αναμνήσεις. Αναμνήσεις από τις μέρες προ-πανδημίας, τότε που ήμασταν ελεύθεροι να αγκαλιαζόμαστε και να πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον, ακόμη και σε απόσταση αναπνοής, χωρίς φόβο, χωρίς μάσκες, χωρίς αντισηπτικά και καχυποψία εάν ο άλλος νοσεί.

Τα social media ευνοούν το φρεσκάρισμα των αναμνήσεων και μας θυμίζουν στιγμές ξεχωριστές, στιγμές που μοιραστήκαμε με το διαδικτυακό μας κοινό. Στιγμές εξόδου, σε καφέ, εστιατόρια, θέατρα, εκδηλώσεις και συναυλίες, στιγμές με φίλους, συνεργάτες και συγγενείς, γιορτές, πάρτυ, επαγγελματικές συναθροίσεις, βόλτες στους δρόμους, στην αγορά, εκδρομές και ταξίδια χωρίς περιορισμούς, πρόστιμα και απαγορεύσεις.

Να λοιπόν, που σήμερα, έναν χρόνο μετά την απότομη αλλαγή στις ζωές μας, φτάσαμε στο σημείο αντί να δημιουργούμε αναμνήσεις για το μέλλον, να ζούμε αναπολώντας το παρελθόν.

Μέσα στην τόσο έντονη επιθυμία για ζωή, κυριαρχεί ο φόβος, η δυσπιστία, η αμφιβολία και η ανασφάλεια. Η ψυχολογική κατάσταση του κόσμου δοκιμάζεται καθημερινά, η οικονομική εξαθλίωση συνεχώς αυξάνεται, οι κοινωνικές ανισότητες αναπτύσσονται ραγδαία και η ατομική ευθύνη γίνεται αιτία κοινωνικής διάσπασης και διχογνωμίας.

Η αναποτελεσματικότητα των μέτρων έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα τους αρμοδίους και να κουράζει τον κόσμο, η αμφιβολία για το αύριο δεν δίνει περιθώρια για ουσιαστικές αποφάσεις και το ιντερνετικό δικαστήριο καθημερινά δικάζει και προδικάζει ανθρώπους και καταστάσεις. Τα ΜΜΕ έχουν αρχίσει να χάνουν την αξιοπιστία τους και η επιστήμη δείχνει αδύναμη απέναντι στην διχασμένη κοινή γνώμη.

Τι θα γίνει τελικά σήμερα, αύριο; Κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Όμως, το να αφήνεις τη ζωή σου στην τύχη σίγουρα δεν είναι λύση. Καλές οι αναμνήσεις, δημιουργούν νοσταλγία, χαμόγελα και δάκρυα στα μάτια, όμως η ζωή προχωρά, μαζί της κι εμείς.

Σκοπός μας να δημιουργούμε αναμνήσεις, συνέχεια, κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Τάνια Ώττα

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 958 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.