Φώφη Γεννηματά από Φλώρινα: “Ολέθρια τα αποτελέσματα του κυβερνητικού σχεδιασμού για τη Δυτική Μακεδονία που κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ερήμωση”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δριμύτατη κριτική προς την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια της απολιγνιτοποίησης άσκησε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά από τη Φλώρινα.

Η κ. Γεννηματά μίλησε σε μέλη και φίλους του κόμματος σε συγκέντρωση που έλαβε χώρα στην ταράτσα του ξενοδοχείου “LINGOS”, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην πόλη της Φλώρινας την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες καθώς, όπως μεταξύ άλλων δήλωσε, “η βίαιη απολιγνιτοποίηση που σχεδιάζεται θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την περιοχή και για τους κατοίκους. Οι συνέπειες θα πλήξουν το σύνολο της περιφέρειας. Είναι φανερό ότι ο χρόνος δεν αρκεί, δεν προλαβαίνει να γίνει μια ομαλή μετάβαση στους χρόνους που έχουν προδιαγράψει. Είναι φανερό ότι δεν έχουν σχέδιο, δεν έχει παρουσιαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για το πώς σκέφτονται το νέο οικονομικό μοντέλο της περιοχής… Επιπλέον δεν υπάρχουν πόροι καθώς τα κοινοτικά κονδύλια θα αρχίσουν να εκταμιεύονται κοντά στο 2024, άρα οι προθεσμίες που θέτουν είναι ανεφάρμοστες… Οι λύσεις που προτείνονται είναι βίαιες, άδικες, καταστροφικές, θέτουν σοβαρά ερωτηματικά και δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους όχι μόνο για την περιοχή αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας… Ρωτώ τον κ. Μητσοτάκη, γιατί τόση βιασύνη, χωρίς σχέδιο, χωρίς χρήματα, να πάμε σε ένα νέο καθεστώς που θα θέσει σε κίνδυνο εθνικά συμφέροντα, την ίδια την κυριαρχία της χώρας, και κινδυνεύει να οδηγήσει σε ερήμωση ολόκληρη την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.”

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις που “συνταράσσουν και δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου και αφορούν στο παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ, το “μαγαζί” όπως το λένε οι ίδιοι, καθώς και τα παραμάγαζά του που προέρχονται από το βαθύ κράτος της δεξιάς και της ακροδεξιάς”, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη ότι “πασχίζει πολύ να βγάλει τον κ. Τσίπρα από το κάδρο των πολιτικών ευθυνών” και προσθέτοντας πως “είναι προφανές ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά αδύναμη, αναξιόπιστη και δεν έχει το ηθικό ανάστημα να ασκήσει αποτελεσματική αντιπολίτευση στον κ. Μητσοτάκη.”

Μίλησε επίσης για τα εργασιακά, την οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι “η κυβέρνηση δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει τα αναγκαία μέτρα για στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους… Η αγορά στενάζει και αυτοί ασχολούνται με τους λίγους και ισχυρούς… Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι είναι εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, πλήττονται βάναυσα και κινδυνεύουν να χάσουν τα ζώα τους και τη σοδειά τους…Οι εντυπώσεις που δημιουργούνται στον δημόσιο διάλογο από τους “παπαγάλους” της κυβέρνησης είναι ότι όλα πάνε καλά, όταν όμως ξεπερνάς την προπαγάνδα και πιάνεις την καθημερινότητα των πολιτών, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά…”

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στις τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία, η οποία “έχει περάσει από τα λόγια και τις προκλήσεις σε παράνομες επιθετικές ενέργειες σε βάρος των συμφερόντων της χώρας”, για να προσθέσει ότι έχει ζητήσει χωρίς αποτέλεσμα εδώ και καιρό σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και να στείλει μήνυμα προς τον πρωθυπουργό ότι “κανένας δεν του έχει δώσει λευκή επιταγή να χειρίζεται με αυτόν τον τρόπο τα εθνικά μας ζητήματα. Από την ώρα που αρνείται συστηματικά τον διάλογο και τη διαμόρφωση εσωτερικού μετώπου για τα εθνικά ζητήματα, είναι φανερό ότι αναλαμβάνει όλη την ευθύνη.”

Νωρίτερα, η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας, όπου είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Παρδάλη και τους εργαζόμενους σχετικά με τα βασικά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η δομή.

Δείτε τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.