Χάθηκαν ή κλάπηκαν; (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι αυτό του χρηματηστηρίου. Είναι που πολλοί πιστέψαμε ότι ο εκσυγχρονισμός του Σημίτης θα έβαζε μια τάξη για το καλό της χώρας. Η πραγματικότητα ήταν άλλη. Τσοχατζόπουλος – Παπαντωνίου – Μαντέλης – Τσουκάτος – κάναν πάρτι στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Θυμάμαι ότι ο πανίσχυρος Παπαντωνίου μας έλεγε: ” Μπείτε στο χρηματιστήριο! Η οικονομία πάει καλά~” Και εμείς οι αφελείς πιστέψαμε και βάλαμε κάποιες από τις οικονομίες μας. Βέβαια ένας που δεν έπαιξε στο χρηματιστήριο, θα πει σε όσους παίξανε: “Καλά να πάθετε”, αλλά θα έχει μισό δίκιο. Διότι εμείς ακούσαμε τον Υπουργό οικονομίας να το λέει και όχι την κυρά Κατίνα της γειτονιάς μας.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να κλαπούν δις. ευρώ από τον ελληνικό λαό. Κανένας από αυτούς που κυβέρνησαν δεν μας εξήγησε πως έγινε αυτή η απάτη. Κανένας εισαγγελέας τους Αρείου Πάγου δεν αναζήτησε ευθύνες. Μερικά παραδείγματα: 1) Ο πρωθυπουργός δεν πήρε χαμπάρι; Έχει ευθύνες, ή όχι; 2) Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κοιμόταν και έβλεπε όνειρα γλυκά; 3) Αυτά τα δις. που εκλάπησαν πού πήγαν; Εδώ δε μιλάμε για στραγάλια. Μιλάμε για πολλά δις. ευρώ! 4) Γιατί τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκαναν την πάπια; Μπορείτε και εσείς να προσθέσετε και άλλα τέτοια παρόμοια ερωτήματα. Δυστυχώς απαντήσεις δεν θα δοθούν.

Υ.Γ.: Για αυτό το μεγάλο σκάνδαλο λέμε συνήθως ότι “χάθηκαν στο χρηματιστήριο πολλά δις.” Το σωστό είναι να λέμε ” Εκλάπησαν πολλά δις.”. Αν χρησιμοποιούμε τη λέξη “χάθηκαν” είναι σαν να δίνουμε άφεση αμαρτιών. Μπορεί να θεωρηθεί ότι χάθηκαν στο δρόμο, στο ποτάμι, στη θάλασσα, στον ουρανό. κ.λ.π. Το σίγουρο είναι ότι αυτά τα δις. ευρώ πέσανε μέσα σε βαθιές τσέπες. Αυτό που μένει σε εμάς είναι ένα: Το όπλο της ακριβής μας ψήφου!

Γερμ.Θαν.

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.