Χαριτίδης Ευθύμιος: “Καμία μέριμνα για την τύχη της υφιστάμενης Τηλεθέρμανσης επί θητείας του κου Ιωσηφίδη!!”

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Για μια ακόμη φορά εκπλησσόμεθα για την ευκολία με την οποία κάποιοι κάνουν το άσπρο μαύρο! Διαβάζω εμβρόντητος ότι ο κος Ιωσηφίδης μας άφησε σχεδιασμό για την τύχη της Τηλεθέρμανσης, τον οποίο μάλιστα εμείς απαξιώσαμε!!

Παρόλο που θεωρώ ότι όσοι ασχοληθήκαμε με τη διοίκηση του Δήμου μας καλό είναι να μην κουράζουμε τους συνδημότες μας και ανούσιες αντιπαραθέσεις, αναγκάζομαι να προβώ στην παρούσα δήλωση για να διαψεύσω κατηγορηματικά τα όσα αναληθή λέγονται!

Κε Ιωσηφίδη όχι μόνο δεν αφήσατε τίποτα για το μέλλον και την τύχη της υφιστάμενης Τηλεθέρμανσης, απεναντίας η παράταξή σας έκανε ότι είναι δυνατό ώστε να μπλοκάρει και να παρεμποδίσει τη λειτουργία της ΔΕΤΕΠΑ και τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ! Ο ίδιος ο κος Παπαχρήστου, πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ επί θητείας σας και μετέπειτα «συνεχιστής» της παράταξής σας – εκπρόσωπος μειοψηφίας, είχε παραδεχθεί ότι δεν «προλάβατε» να κάνετε οποιαδήποτε μελέτη κατά τη θητεία σας (2011-2014) για τη συνέχιση της Τηλεθέρμανσης, και ότι είχατε σκοπό να το πράξετε στην επόμενη (ανύπαρκτη τελικά) θητεία σας (2014-2019). Ποιος από τους δύο είναι αναληθής τελικά; Μάλλον και οι δύο…

Αποκαθιστούμε για πολλοστή φορά την πραγματικότητα, όπως έχουμε πράξει επανειλημμένως κατά την θητεία μας, ότι από το 2015 δώσαμε έναν πραγματικό αγώνα δρόμου ώστε να ωριμάσουμε από μηδενική βάση το έργο των μονάδων βιομάζας των 30 ΜW, προϋπολογισμού 15,5 εκ. το οποίο θα είναι σε θέση να καλύψει πλήρως την Τηλεθέρμανση, και πιστεύω τον Οκτώβριο θα τεθεί σε λειτουργία. Εξασφαλίσαμε όλα τα προ-απαιτούμενα για την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (ξεκινήσαμε με την προμελέτη, κάναμε την οριστική μελέτη, εξασφαλίσαμε του περιβαλλοντικούς όρους και όλες τις αδειοδοτήσεις, διεκδικήσαμε χώρο 17 στρεμμάτων από τη ΔΕΗ ΑΕ για το σκοπό μας, συνάψαμε το απαιτούμενο δάνειο), το δημοπρατήσαμε σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα των δημοσίων έργων το 2017 και υπογράψαμε τη σύμβαση κατασκευής το 2018.

Οι λέβητες θα έχουν ως καύσιμο το λιγνίτη και βιομάζα (καλομποκόφυλλα, κλαδιά σε wood chips κτλ). Για το σκοπό αυτό κατά τη διάρκεια της θητείας μας πραγματοποιήσαμε τουλάχιστο τέσσερις ενημερωτικές εκδηλώσεις προς τους αγρότες μας για τις προοπτικές για την τοπική κοινωνία που διαμορφώνονται. Αλήθεια κε Ιωσηφίδη που ήσασταν; Γιατί κανένας από την παράταξή σας ουδέποτε παραβρέθηκε; Τόσο πολύ κόπτεστε τελικά για τους αγρότες μας; Γιατί τελικά δεν κάνατε τίποτα για το μέλλον της υφιστάμενης Τηλεθέρμανσης;

Μήπως εν’ τέλει είχατε τα ίδια σχέδια… ΚΑΙ  για την Τηλεθέρμανση;

Κε Ιωσηφίδη, δυστυχώς για εσάς, η αλήθεια ή το ψέμα αναδεικνύονται με το χρόνο, τη γνώση και τα έργα…

Με τιμή,

Χαριτίδης Ευθύμιος
Πρώην Πρόεδρος ΔΕΤΕΠΑ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.