Χειροκροτήματα… (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Α) Χειροκροτήματα..

Όταν μιλάει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, συχνά οι Βουλευτές της Ν.Δ. χειροκροτούν έντονα. Δεν υπάρχει Βουλευτής που δεν θα χειροκροτήσει. Συμφωνεί δεν συμφωνεί. Κερδισμένος είναι όποιος χειροκροτεί πρώτος και τελειώνει τελευταίος. Έτσι μπορει να έχει τύχη για κάποια υπουργοποίηση. Φιλοδοξία των Βουλευτών είναι να στρογγυλοκαθίσουν σε καρέκλα Υπουργού, συμβιβάζονται και με καρέκλα Υφυπουργού. Τέτοιες θέσεις έχουν πολλές ευθύνες, πολύ δουλειά. Ορισμένοι έχουν άλλες χρυσοφόρες βλέψεις και αυτό προέκυψε από δικαστήρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Β) Το κουτί της Πανδώρας

Η Πανδώρα ήταν η πρώτη θνητή γυναίκα την οποία έπλασε ο Ήφαιστος και στην οποία δόθηκε από τους θεούς ως γαμήλιο δώρο ένα πιθάρι (κουτί) που περιείχε όλα τα δεινά του κόσμου (δυνατοί άνεμοι – πλημμύρες – πυρκαγιές – σεισμοί κλπ). Θα ακούσατε ή θα διαβάσατε αυτές τις μέρες για τα pandora papers. Διάφοροι πολιτικοί, Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι κρατών, Βουλευτές κλπ. κατέθεταν μεγάλα ποσά σε υπεράκτιες off-shore εταιρίες χωρίς να φορολογούνται στη χώρα τους. Αυτοί ήταν εκείνοι που κατηγορούσαν τους πολίτες να μη κλέβουν, να δηλώνουν τα εισοδήματα τους. Δυο φορές απατεώνες. Γι’αυτό όταν ακούς κάποιους να βρίζουν και να λένε “να, ο κλέφτης, οι κλέφτες” κλπ. χωρίς αποδείξεις σημαίνει ότι αυτοί κλέβουν. Με τις φωνές τους θέλουν να σκεπάσουν τις βρωμιές τους.

Γ) Νόμος και Τάξη

Αυτό το σλόγκαν παραχρησιμοποιούσε ο Μητσοτάκης ασκώντας σκληρή κριτική. Υπονοούσε ότι ο Τσίπρας δεν μπορούσε να πατάξει το έγκλημα. Τα στοιχεία ωστόσο της Αστυνομίας δείχνουν ότι αυξήθηκαν οι ληστείες, οι κλοπές, οι δολοφονίες, οι γυναικοκτονίες (11 γυναίκες δολοφονήθηκαν εντός του 2021). Το έγκλημα σε όλες τις μορφές του είναι κοινωνικό φαινόμενο και όχι πολιτικό. Πολιτικές είναι οι πράξεις της Πολιτείας που πρέπει να εφαρμοσθούν ώστε να μειωθούν οι αντικοινωνικές συμπεριφορές των ατόμων. Όσον αφορά στις κόντρες στη Βουλή μεταξύ των κομμάτων, να έχετε υπόψη ότι υπάρχουν και χειρότερα. Στην Ταϊβάν οι καρέκλες έγιναν ιπτάμενες και στη γειτονική Τουρκία είχαμε βρισίδια και μπουνιές. Στη Βρετανία το’χουν στην πολιτική κουλτούρα τους να φωνασκούν και να θορυβούν. Εμείς είμαστε πιο πολιτισμένοι…

Δ) Τα μάτια δεν δακρύζουν τον θεό, παρά μέσα από τα δάκρυα (Βίκτωρ Ουγκώ).-

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.