Χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης τριών επιπλέον σχολικών κτιρίων στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 834.000 €, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτ. Μακεδονίας 2014-2020

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιου Κασαπίδη εντάχθηκε, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, η χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης τριών (3) επιπλέον σχολικών κτιρίων στη Φλώρινα, συνολικού προϋπολογισμού 834.000 ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της Στρατηγικής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (ΒΑΑ) της Φλώρινας.

Πρόκειται για τις Πράξεις:

Τίτλος ΠράξηςΔημόσια Δαπάνη (ευρώ)
Ενεργειακή Αναβάθμιση 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας395.000
Ενεργειακή Αναβάθμιση 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας180.000
Ενεργειακή Αναβάθμιση 3ου Γυμνάσιου Φλώρινας259.000
ΣΥΝΟΛΟ834.000

Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της δράσης αφορούν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας των δημοσίων σχολικών κτιρίων A’ βάθμιας και B’ βάθμιας εκπαίδευσης και στην παράλληλη μείωση των εκπομπών CO2 με τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα, την υιοθέτηση ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για ψύξη και θέρμανση χώρων, την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, καθώς και με την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

Η αναβάθμιση των κτιρίων αφορά  παρεμβάσεις θερμομόνωσης στο κέλυφος των κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης και τοποθέτηση φωτιστικών νέας τεχνολογίας (LED) κ.α.

Δικαιούχος της Πρόσκλησης είναι ο Δήμος Φλώρινας, καθώς και όσοι φορείς έχουν συνάψει προγραμματική σύμβαση μαζί του.

Σημειώνεται ότι από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας χρηματοδοτείται η ενεργειακή αναβάθμιση επιπλέον 12 σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 3.342.100 ευρώ στην Π.Ε. Φλώρινας, τα οποία, όμως χωροθετούνται εκτός της περιοχής παρέμβασης του ΒΑΑ Φλώρινας.

Τα έργα εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 4: «Υποστήριξη της μετάβασης προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας χάρτης

Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.