Χριστιανική Δημοκρατία: Το “ΟΧΙ” του ’40 εμπνέει τους σημερινούς αγώνες κατά των δυνάμεων του σκότους

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Το Κίνημα “Χριστιανική Δημοκρατία” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για τη σημερινή 80ή επέτειο της εμπλοκής της Ελλάδας στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο:

 1. Ογδόντα χρόνια πριν, η Ελλάδα δέχτηκε την απρόκλητη επίθεση του ιταλικού φασιστικού καθεστώτος του Μουσολίνι, με τελεσίγραφο που επιδόθηκε τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940.
 2. Το «ΟΧΙ» και η καθολική αντίσταση του ελληνικού λαού, που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα την απόκρουση του εισβολέα και την προέλαση στα εδάφη της βορείου Ηπείρου.
 3. Έτσι η 28η Οκτωβρίου 1940 ήταν η αρχή της ηρωικής αντίστασης του ελληνικού λαού στις δυνάμεις του σκότους, που επιχειρούσαν να κυριαρχήσουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η αντίσταση αυτή συνεχίστηκε και μετά τη γερμανική εισβολή και κατά τη διάρκεια της τριπλής Κατοχής που ακολούθησε, παρά τις απίστευτες δοκιμασίες του ελληνικού λαού μέχρι να έρθει η απελευθέρωση τον Οκτώβριο του 1944.
 4. Κατά τον πόλεμο του ’40 και την Κατοχή, μαρτυρούνται εμφανίσεις αγίων αλλά και της Θεοτόκου Μαρίας. Άλλωστε, η τρομοκρατική ιταλική επίθεση στην Τήνο κατά τη γιορτή της Παναγίας που είχε προηγηθεί στις 15 Αυγούστου, έδωσε και πνευματική διάσταση στον αγώνα που ακολούθησε. Οι άγιοι πάντα ενισχύουν τον αδικούμενο, εφόσον «οι αδικημένοι είναι τα πιο αγαπημένα παιδιά του Θεού» (άγ. Παΐσιος ο Αθωνίτης). Η Παναγία είχε προφητεύσει άλλωστε και δοξάσει το Θεό για το γκρέμισμα των τυράννων από τους θρόνους τους που ενεργεί. Ταυτόχρονα, όπως έγραφε ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, αντιδιαστέλλοντας τον άγιο Γεώργιο από τον ειδωλικό θεό Άρη, ενώ ο δεύτερος αρεσκόταν να βρίσκεται στα πεδία των μαχών για να ευφραίνεται από την αιματοχυσία, ο πρώτος πάντοτε «προάσπιζε τους αδίκως πολεμουμένους» αποτρέποντας τη βλάβη και το θάνατό τους.
 5. Ο μεγάλος Γερμανός κοινωνιολόγος Μαξ Χορκχάιμερ έγραφε υπό την επίδραση των φοβερών γεγονότων της ανόδου του φασιστικού άξονα τα εξής, διεκτραγωδώντας την παρακμή και κατάληξη του αστικού ορθολογισμού και του κοσμικισμού:
  “Όταν και οι σημερινοί δικτάτορες επικαλούνται τη λογική, εννοούν ότι κατέχουν τα περισσότερα τανκς. Ήταν λογικοί αρκετά για να τα φτιάξουν° οι άλλοι πρέπει να είναι λογικοί αρκετά ώστε να παραδοθούν σε αυτούς. (…) Όποιος επιθυμεί να ζήσει ανάμεσα στους ανθρώπους πρέπει να υπακούει στους νόμους τους – σ’ αυτό έχει καταντήσει η κοσμική ηθική του Δυτικού πολιτισμού. (…) Η ορθολογικότητα στη μορφή μιας τέτοιας υπακοής καταβροχθίζει τα πάντα, ακόμη και την ελευθερία να σκέφτεται κανείς”.
  Το δίδαγμα λοιπόν εκείνων των τρομερών χρόνων για σήμερα είναι ότι τα πάντα μπορούν να γίνουν αν η ψυχή παραμένει αδούλωτη.
 6. Σήμερα, οι αντιχριστιανικές και απάνθρωπες ιδεολογίες του μίσους, βρίσκοντας έδαφος στο φόβο και στην ανασφάλεια, αλώνουν και υποδουλώνουν τις ψυχές στο φασισμό και στο μίσος προς τον συνάνθρωπο, με αποκορύφωμα την εκλογική επιτυχία των νοσταλγών του Χίτλερ της «Χρυσής Αυγής». Όπως έγραφε στην 4η προκήρυξη η γερμανική αντιναζιστική οργάνωση «Λευκό Ρόδο» του αγίου Αλέξανδρου Σμορέλ το 1942, «Είναι γεγονός ότι πρέπει να αγωνιστούμε κατά του εθνικοσοσιαλιστικού τρομοκρατικού κράτους με ορθολογικά μέσα. Όμως, όποιος σήμερα εξακολουθεί να αμφιβάλλει για την πραγματικότητα, την ύπαρξη δαιμονικών δυνάμεων, έχει αποτύχει σε μεγάλο βαθμό να κατανοήσει τη μεταφυσική διάσταση αυτού του πολέμου. Πίσω από τα συγκεκριμένα, ορατά γεγονότα, πίσω από όλα τις αντικειμενικές και λογικές διαπιστώσεις, βρίσκουμε το υπερφυσικό στοιχείο: τον αγώνα ενάντια στο δαίμονα, ενάντια στους υπηρέτες του Αντιχρίστου. Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, τούτο είναι βέβαιο, αλλά χωρίς τον αληθινό Θεό είναι ανυπεράσπιστος απέναντι στις ιδέες του κακού. Είναι σαν ακυβέρνητο καράβι στο έλεος της καταιγίδας, μωρό παιδί χωρίς τη μητέρα του, σύννεφο που διαλύεται στον αέρα. Σε ρωτάω, σαν Χριστιανός που αγωνίζεσαι να διαφυλάξεις τον πιο πολύτιμο θησαυρό σου…ελπίζεις ότι κάποιος άλλος θα υψώσει το χέρι να σε υπερασπιστεί; Δεν σού έδωσε ο Θεός τη δύναμη να αγωνιστείς; Πρέπει να χτυπήσουμε το κακό εκεί που είναι πιο ισχυρό και είναι ισχυρότερο στη δύναμη του Χίτλερ.» 
 7. Δεν είναι συμπτωματικό, που οι απόψεις των νοσταλγών του Χίτλερ μπόρεσαν να κερδίσουν έδαφος στην πατρίδα μας, σε εποχές αυξανόμενης ουσιαστικής αποξένωσης από την Ορθόδοξη παράδοσή μας, πράγμα που δεν μπόρεσε να γίνει όταν σιδηρόφρακτες στρατιές κατέκτησαν τη χώρα μας. Γι’ αυτό και σήμερα, ο αγώνας δεν είναι μόνον αμυντικός για την υπεράσπιση των συνόρων μας από εξωτερικές επιβουλές, αλλά πρωτίστως πνευματικός, για την αποτροπή της άλωσης του φρονήματος του κάθε ανθρώπου από τον πολιτικό πειρασμό της προσχώρησης σε αντιχριστιανικές και απάνθρωπες ιδεολογίες.
 8. Ο μεγάλος Έλληνας διπλωμάτης και ποιητής Γιώργος Σεφέρης διαπίστωνε όταν έληξε ο πόλεμος ότι το θηρίο του ναζισμού ήταν γέννημα του «επιστημονικού πολιτισμού της Ευρώπης». Επίσης, τα μέλη του Λευκού Ρόδου στην παρωδία δίκης τους από το Δικαστήριο του καθεστώτος έκαναν λόγο για την ανάγκη επιστροφής στο Θεό, την ηθική, τη συμπόνια και τη συνείδηση. Το τέλος του Β’ Π.Π. πράγματι είδε την επιστροφή στην πίστη ως το καταφύγιο έναντι ενός κόσμου όπου μετρούσε η ωμή δύναμη μόνο και όπου η ευσπλαχνία αντί για εκδήλωση τρομερής δύναμης θεωρούνταν αδυναμία. Μια τέτοια χριστιανική μαρτυρία ζητείται και στις μέρες μας, όπου κατατρυχόμαστε από ανάλογα δεινά με τον εκφυλισμό του αστικού νεοφιλελεύθερου συστήματος.

Αθήνα 28 Οκτωβρίου 2020

Από το Γραφείο Τύπου της ΧΔ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.