Copy Paste (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

O Francisco Pizarro και ο Hernán Cortés ηταν οι πρώτοι διδάξαντες. Αμφότεροι Ισπανοί κατακτητές της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Δεν αφήσαν λίθον επί λίθου. Όμως στην αρχή ήταν και καλοί άνθρωποι, μοίραζαν καθρεφτάκια στους αφελείς Ινδιάνους.

Αντιγραφή των ανωτέρω κυρίων έχουν κάνει επί των ημερών μας οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης. Και οι δύο σύγχρονοι πολιτικοί μοιράζουν καθρεφτάκια και πολύχρωμες χτένες στους Ινδιάνους Έλληνες. Ο πρώτος έστελνε την Καγκελάριο της πανίσχυρης Γερμανίας πίσω στο σπίτι της συντηρητικής νομενκλατούρας καταργώντας αυθημερόν και τον ΕΝΦΙΑ, ο δε δεύτερος κύριος Κυριάκος μοιράζει εκ των προτέρων ρευστό χρήμα στις λεχώνες. Φροντίστε να κάνετε δίδυμα να πάτε και πενθήμερο στην Νέα Υόρκη σύν μία ανοξείδωτη κατσαρόλα με γυάλινο καπάκι 24 εκατοστών. Άντε βρε συ, εσένα θα σου δώσουμε και ένα μπρίκι για τη χόβολη.

Πληροφορούμαστε ότι ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει αντεπίθεση με δώρο τα πρώτα baby lino του μωρού μέχρι την ηλικία των τριάντα ετών συν βιβλιάριο καταθέσεων στην μεγάλη μας φίλη, την Εθνική Τράπεζα. Αναβιώνει έτσι ο θεσμός που θέσπισε η αείμνηστος Φρειδερίκη απέναντι στον αιμοσταγή κομμουνισμό. Αυτά μέχρις εδώ.

Από δώ και πέρα αναμένονται και άλλα saspens από τα υπόλοιπα αξιόμαχα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το Ποτάμι εκ του φυσικού του θα υποσχεθεί πλήρη και δωρεάν άρδευση όλων των κτημάτων έως και του υψομέτρου των 9.000 μέτρων. Λίγο περισσότερο από το Everest. Γιατί όχι, αφού στην Σελήνη υπάρχουν και ψηλότερα βουνά. Καλύπτουμε οριακά και τον δορυφόρο μας.

Βεβαίως αναμένονται ανακοινώσεις και από τον Περισσό χωρίς όμως ιδιαίτερες προσδοκίες. Θα υποσχεθεί, δωρεάν παιδεία, συγκοινωνία, λυσιατρεία, κατοικία και ασφαλώς και εργασία. Τα σαφή αποτελέσματα αυτής της επιτυχημένης πολιτικής τα διαπιστώσαμε ήδη από την εποχή των κυρίων Εμβέρ και Τσαουσέσκου. Κανένας άνεργος, οι πάντες άεργοι. Τα εδιηγούντο οι χιλιάδες ευχαριστημένες εκδιδόμενες γυναίκες από Αλβανία και Ρουμανία πέριξ της πλατείας Βάθη και της οδού Φυλής, όπου και χόρτασαν ψωμί με κασέρι.

Εκείνο που είναι ιδιαιτέρως ευχάριστο είναι το γεγονός πως η Δεξιά αποτελεί παράδειγμα επιμελούς μαθητή στα θρανία της Αριστεράς. Αντελήφθησαν πλέον καλά και εμπέδωσαν το μάθημα της πολιτικής οικονομικής παρασχεσολογίας με τίτλο “Το τάξιμο δεν χαλάει σπίτια, το δόσιμο χαλάει”. Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, μην του χαλάς το χατίρι για να ξαναέρθει στο μαγαζί σου, ακόμη και την σκόνη των παπουτσιών του να σου αφήσει είναι κι αυτό κέρδος.

Εγώ δεν άκουσα κανέναν να πετάει τις ψήφους. Μάζευε κι ας είναι και ρώγες. Ο λαός άλλωστε δεν θέλει ολόκληρα τσαμπιά, με τις ρώγες φωνάζει το “Ζήηητωω” πολύ δυνατότερα.

Νομίζω πως με την χαρούμενη προσμονή των πολύχρωμων εκλογών θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για παροχές όχι ανάλογες της ιστορίας μας αλλά ανάλογες της πνευματικής μας εγκεφαλοπάθειας. Εγώ γιατρός δεν είμαι και δεν παίρνω θέσιν επί ιατρικών θεμάτων και κυρίως της εγκεφαλικής λειτουργίας των συμπολιτών μου. Η παγκόσμια πάντως κοινότητα των νευροχειρουργών δείχνει απελπισμένη με την εξέλιξη της κεφαλαλγίας του Ελληνικού λαού. Δώστε λίγα λεφτά ακόμα στις λεχώνες να φύγουν τα σεκλέτια!

Όσοι πάντως κατάγεστε από το ιστορικό νησί της Κρήτης μην περιμένετε νέον αυτοκινητόδρομο από τα Χανιά στο Λασίθι. Θα εξακολουθήσετε να σκοτώνεστε σαν κουνούπια την ίδια μέρα που ο Κυριάκος του Κωνσταντίνου θα κάνει χιλιάδες κουμπαριές και θα μοιράζει παραμορφωτικά καθρεφτάκια που θα σας κάνουν όλους όμορφους.

Τι να το κάνεις βρε σύντεκνε το τραίνο στο Ρέθεμνος, πιές καμπόσες τσικουδιές και πέσε για ύπνο. Τα παιδιά σου θα βρούν δουλειά στην Γερμανία, εσύ πέσε, θα σε ειδοποιήσουμε πότε να ξυπνήσεις.

Φοίβος Ιωσήφ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *