“Χρυσή” να την κάνει ο θεός… (Γράφει ο Θανάσης Γερμανίδης)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χρειάστηκαν πεντέμιση χρόνια και 465 συνεδριάσεις για να καταλήξει το δικαστήριο στην καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη δεν αφορούσε την ιδεολογία της, αλλά τα εγκλήματα που διέπραξαν στελέχη της. Δυο δολοφονίες, Παύλος Φύσσας, Πακιστανός νεαρός, άγριος ξυλοδαρμός Αιγύπτιων αλλιεργατών, επίθεση σε εργάτες του ΠΑΜΕ στο Κερατσίνι, σε μετανάστες και πρόσφυγες, σε υπαίθριες αγορές.

Τον Ιούνιο του 2012 μπήκαν στη Βουλή ως τρίτο κόμμα με 400.000 ψήφους. Υπήρξαν λοιπόν τόσοι πολλοί Έλληνες που ξέχασαν εύκολα…

Οι Ναζί-χιτλερικοί Γερμανοί πόσους Έλληνες εκτέλεσαν (Καλάβρυτα – Καισαριανή – Κοκκινιά – Χορτιάτης – Κλεισούρα (Καστοριά) – Δίστομο – στην Κρήτη και πολλές άλλες εκτελέσεις; Στα Καλάβρυτα κοντά στα 1.000 άτομα, στην Καισαριανή 200 και δεκάδες άλλες για αντίποινα. Στη Φλώρινα 15 κρεμασμένοι στην Κλαδοράχη. Πως εξηγείται λοιπόν ένα ακροδεξιό κόμμα να συγκεντρώνει την προτίμηση 400.000 Ελλήνων;

Το 1922 στην Ιταλία ο Μουσολίνι εμφανίστηκε ως στέλεχος του σοσιαλιστικού κόμματος της Ιταλίας. Ο Χίτλερ στην Γερμανία ίδρυσε εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Και οι δυο κατέλυσαν τη Δημοκρατία, εκφράστηκαν με άκρατο λαϊκισμό, φόρτωσαν τα οικονομικά προβλήματα στους κομμουνιστές και τους Εβραίους.

Κάπως έτσι πολιτεύτηκε και η Χρυσή Αυγή. Κάθε ξένος εργάτης, κάθε κομμουνιστής, κάθε Φύσσας είναι εχθροί του Έθνους και άσκησαν τρομοκρατία και θανατηφόρα βία. Γι’ αυτό το δικαστήριο τους χαρακτήρισε εγκληματική οργάνωση.

Αυτό είναι το πρωτεύον και όχι οι φυλακίσεις όπου θα “πέσουν” στα μαλακά. Επειδή από Ιούνιο 2012 μέχρι 31-12-2014 ήμουν στη Βουλή. Εκδήλωναν φασιστικές συμπεριφορές – ο λόγος τους ήταν ακραία επιθετικός, απαξιωτικός, ειρωνικός, με ύβρεις (σκάσε ρε, κλέφτες, λωποδύτες κλπ.)

Εδω ισχύει το Ομηρικό: Ποίον σ’έπος φύγεν έρκος οδόντων; (Πως ξεστόμισες τέτοιον λόγο;) Σε πλατείες και δρόμους έκαναν χιτλερικού τύπου παρελάσεις, με τον χιτλερικό χαιρετισμό και την σβάστικα στα λάβαρα και τις σημαίες. Το δήλωναν οι ίδιοι ότι είναι φιλοναζί.

Αν θέλουμε να μη ξαναεμφανιστούν τέτοια μορφώματα πρέπει το πολιτικό μας σύστημα να εξαλείψει τις “μαύρες” τρύπες της εν Ελλάδι δημοκρατίας μας που είναι πολλές και σοβαρές. Γιατί αλλιώς θα βρίσκουν πάτημα ακροδεξιά μορφώματα (Για αυτό το θέμα στο επόμενο κείμενο).

Θανάσης Γερμανίδης

Θανάσης Γερμανίδης


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.