Ψευτομακεδονομάχος | Ανεύθυνοι – Υπεύθυνοι | Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο (Ο Ποιμήν)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ψευτομακεδονομάχος

Διάβασα στη δικιά μας εφημερίδα “ΗΧΩ Φλώρινας” μια επιστολή του Ιωάννη Αμπατζόγλου, με τίτλο: “Η σφαλιάρα της Βουλγαρίας σε Σκόπια, Ελλάδα και Γερμανία”. Αναφερόμενος φυσικά στο ΒΕΤΟ που έθεσε η Βουλγαρία στην Ε.Ε. όπου μεταξύ άλλων λέει και τα εξής: “Μπορεί η προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση να παρέδωσε στους Σκοπιανούς το όνομα της Μακεδονίας, τη μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μπορεί η σημερινή ελληνική κυβέρνηση να σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που μας ακρωτηρίασε εθνικά, γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτισμικά. Δεν μπορεί όμως -απ’ότι τουλάχιστον φαίνεται μέχρι τώρα- να ανεχθεί η κυβέρνηση της Βουλγαρίας αυτό το θέατρο του παραλόγου. Να δεχθεί δηλαδή την μαϊμού… μακεδονοποίηση των Σκοπιανών, από τη στιγμή μάλιστα που θίγεται η ιστορία της Βουλγαρίας…”

Εγώ ως τσομπάνης που δεν έχω τα πολλά πανεπιστημιακά πτυχία που μας αράδιασε στο τέλος του κειμένου ο κ. Αμπατζόγλου. Έχω να του επισημάνω τούτα: Οι Βούλγαροι ήταν αυτοί που πάντα διεκδικούσαν την Μακεδονία μας. Με τους Βούλγαρους πολέμησαν οι πραγματικοί Μακεδονομάχοι. Οι Βούλγαροι διεκδικούσαν αργότερα βουλγαρική μειονότητα στην Ελλάδα. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα αντιμετώπιζε και η τότε Γιουγκοσλαβία με τους Βούλγαρους. Γι’ αυτό, μετά την Γερμανο-βουλγαρική κατοχή ο Τίτο ονόμασε την περιοχή του Βαρδαρίου Μακεδονία και τους κατοίκους Μακεδόνες. Η απόφαση του Τίτο ευνόησε και την Ελλάδα, γι’αυτό και δεν αντέδρασε καμία ελληνική κυβέρνηση από το 1945 και μετά. Σήμερα οι Βούλγαροι παρουσιάζουν με το ΒΕΤΟ στην Ε.Ε. τους Βορειομακεδόνες ως Βούλγαρους.

Από την άλλη, οι Βορειομακεδόνες που είναι αντίθετοι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, φοβούνται πως το “Βόρεια” που προστέθηκε στην ονομασία τους ευνοεί την Ελλάδα και πως μελλοντικά θα γίνει η ενδοχώρα της (αυτά δεν τα λέω εγώ ο τσομπάνης αλλά οι Βορειομακεδόνες πανεπιστημιακοί που διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών).

Ανεύθυνοι – Υπεύθυνοι

Πολλοί τοπικοί παράγοντες βγαίνουν κατόπιν εορτής στα τοπικά ΜΜΕ και παριστάνουν τους ξερόλες για το τι φταίει και τι μπορούσε να γίνει για να μη φτάσει η Φλώρινα στο κόκκινο με την πανδημία του κορωνοϊού. Οι αιτίες είναι πολλές. Μια από αυτές είναι το ότι λειτουργούσε το τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής, όπου κόλλησαν τον ιό Αστυνομικοί υπάλληλοι και κατ’ επέκταση, πολλοί Φλωρινιώτες. Για το συγκεκριμένο θέμα, υπήρξε μια σοβαρότατη προειδοποίηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας στις 5-8-2020, αλλά δυστυχώς ΔΕΝ τους έλαβαν υπόψιν οι υπεύθυνοι που κατοικούν στα γυάλινα γραφεία της Αθήνας. Όπως και οι φορείς της Φλώρινας ΔΕΝ ανησύχησαν, ΔΕΝ ενίσχυσαν την αγωνία των Αστυνομικών, ΔΕΝ έδωσαν αξία στις προβλέψεις τους. Η κρατική ευθύνη πρέπει να προηγείται της ατομικής.

Δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο

Ερώτηση στη Βουλή έκανε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Πέρκα και για τη μετεγκατάσταση της Κοινότητας Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου. Η παρέα των Βουλευτών που συνυπέγραψαν είναι δεκαπέντε (15). Απ’αυτούς δυο είναι από τη Δυτ. Μακεδονία. Η κα. Πέτη Πέρκα και η Καλλιόπη Βέτα. Οι υπόλοιποι ανήκουν σε άλλες περιφέρειες. Ζουν στον δικό τους κόσμο. Με την υπογραφή τους θα λυθεί επιτέλους σύντομα και αυτό το χρόνιο πρόβλημα της Κοινότητας Βαλτονέρων. Θα λυθεί χωρίς να το πάρουν χαμπάρι ο Περιφερειάρχης και οι Δήμαρχοι. Τα σοβαρά προβλήματα της Φλώρινας λύνονται πλέον μόνο με επερωτήσεις στην Βουλή των Ελλήνων.

Ο Ποιμήν

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.