Όλα γίνονται, μέχρι και του… σπανού τα γένια – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Κάνοντας μια λεπτομερή ανασκόπηση των γεγονότων των δύο τελευταίων ετών σκοντάφτω μπροστά σε αναπάντητα ερωτήματα τα οποία και θέλω να τα θέσω ενώπιόν σας. Το 2018 η σκέψη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στο Ιόνιο στα 12 μίλια δέχθηκε σκληρή κριτική από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση.

Τοτε είχε γίνει λόγος από κορυφαίους παράγοντες του κόμματος για τουλάχιστον «επιπόλαιη επιλογή» που δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να ισχυριστεί ότι η Ελλάδα με την απόφασή της αυτή στέλνει το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα πως δέχεται την πάγια θέση των γειτόνων, αφού δεν κάνει το ίδιο και στην πλευρά του Αιγαίου.

Το Αιγαίο έλεγαν είναι μια ειδική περίπτωση και ως τέτοια πρέπει να ενταχθεί στον ελληνοτουρκικό διάλογο. «Θα το βρούμε μπροστά μας» φώναζαν τα στελέχη της Ν.Δ. και καλούσαν την τότε κυβέρνηση να μην προχωρήσει γιατί θα υπονομεύσει τα εθνικά συμφέροντα.

Σήμερα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει αλλά δεν πρόκανε να υλοποιήσει ο Αλ. Τσίπρας, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χειροκροτούσαν όρθιοι για μερικά λεπτά.

Ερωτώ, λοιπόν: Γίνεται κάτι που ήταν περίπου εθνική προδοσία πριν από δύο χρόνια, σήμερα να μετατρέπεται σε εθνικό θρίαμβο; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά..

Αν επιχειρήσει κανείς να καταγράψει τους ανάρμοστους χαρακτηρισμούς, τις βρισιές και τις πατριωτικές κορόνες που εκτόξευαν οι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Τσίπρα και του Κοτζιά για την… αποκοτιά τους να κλείσουν το Μακεδονικό υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών θα γεμίσει δεκάδες σελίδες.

Ίσως όμως το πιο βαρύ, το είχε πει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον ΑλέξηΤσίπρα: «Δώσατε το όνομα στους βόρειους γείτονές μας για να πάρετε από τους δανειστές την άδεια να μη μειώσετε τις συντάξεις».

Προχτές στη Βουλή ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «σήμερα δεν δεχόμαστε απειλές στα βόρεια σύνορά μας…» Άντε; Πώς και έτσι; Μα, αυτός και η κουστωδία του του δεν μας είχαν φάει τα αυτιά ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών επιτρέπουμε στους γείτονες να φαντασιώνονται την ιδέα της μεγάλης και ενιαίας Μακεδονίας;

Θα μου πείτε: Εντάξει μωρέ, έλεγαν και καμιά… υπερβολή για να περνάει η ώρα και κυρίως για να παραμυθιάζουν τους ακροδεξιούς και να τους φέρουν στην κάλπη τους.

Και ερωτώ: Γίνεται κάτι που πριν από λίγο καιρό ήταν «εθνικώς επιζήμια συμφωνία», «προδοτική πράξη», «η επιτομή του ενδοτισμού», «ξεπούλημα των ιερών και των οσίων του έθνους», να βαφτίζεται «συμφωνία που οφείλουμε να αγωνιστούμε να γίνει σεβαστή και πρέπει οι εταίροι μας στην Ευρώπη να μη βάζουν εμπόδια στην πλήρη εφαρμογή της»; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά.

Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η Νέα Δημοκρατία ζητούσε να φύγουν οι αρμόδιοι υπουργοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες. Κάποια στελέχη της καλούσαν την κυβέρνηση να παραιτηθεί γιατί είχε χάσει τη νομιμοποίηση.

Μιλώντας στη συνέλευση του ΟΗΕ λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή φέρει η κλιματική αλλαγή και τοποθέτησε σε καίρια πόστα εκείνους που αποκαλούσε άσχετους και επικίνδυνους.

Και ερωτώ: Γίνεται κάτι που πριν κραύγαζες ότι ήταν μεγάλο έγκλημα στο οποίο είχαν εμπλοκή ο πρωθυπουργός, πολλοί υπουργοί, επικεφαλής δημόσιων υπηρεσιών, να το περιγράφεις αργότερα ως φαινόμενο για το οποίο ευθύνεται κυρίως η κλιματική αλλαγή; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά.

Το πρώτο επιχείρημα της κυβέρνησης ήταν ότι το «μαξιλάρι» δεν υπάρχει είναι μια απάτη. Μετά, το «μαξιλάρι» υπάρχει μεν αλλά δεν περιέχει τόσα ευρώ όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα αξιοποιήσουμε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ για να προστατεύσουμε την οικονομία.

Ερωτώ: Γίνεται κάτι που δεν υπάρχει, να ανακαλυφθεί ξαφνικά και ενώ έλεγες ότι οι προηγούμενοι σου κληροδότησαν ρημαγμένη χώρα, να στηρίζεσαι σ’ αυτό για να βγεις από τη δύσκολη θέση; Γίνεται και παραγίνεται, αν είσαι η Δεξιά.

Γίνεται να κατηγορείς τους προηγούμενους ότι έχουν αλώσει το κράτος διορίζοντας χιλιάδες μετακλητούς και εσύ να έχεις κάνει σ’ έναν χρόνο περισσότερους διορισμούς μετακλητών, με αυξημένες μάλιστα αμοιβές, απ’ όσους είχαν κάνει οι άλλοι, οι ολετήρες, σε τέσσερα χρόνια και να περνάει στο ντούκου; Αν είσαι Δεξιά και έχεις μπουκωμένα τα μέσα ενημέρωσης, όλα γίνονται. Μέχρι και του σπανού τα γένια…

Εφημερίδα ΗΧΩ Φλώρινας - λογότυπο

ΗΧΩ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.