“Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις…” (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Έχουμε κουραστεί να ακούμε από τα Μ.Μ.Ε. και να διαβάζουμε στις εφημερίδες για σκάνδαλα, οπότε δεν είναι υπερβολή να ισχυριστούμε το “όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, ένα σκάνδαλο θα βρεις”. Το ζητούμενο για τον ελληνικό λαό δεν είναι μόνο να τιμωρηθούν οι μιζαδόροι (όποιοι βάλανε το δάχτυλο τους στο μέλι), αλλά να γυρίζουν τα “κιλά” στο Δημόσιο Ταμείο.

Θα προτιμούσα τα υπαρκτά (όχι τυχόν) σκάνδαλα – ανεξαρτήτως μεγέθους – να δικάζονται από την τακτική δικαιοσύνη και όχι από εξεταστικές επιτροπές, διότι σ’αυτές υπερισχύουν κομματικές σκοπιμότητες και συνήθως
δεν οδηγούν σε κοινό πόρισμα. Έτσι μεγάλα ποσοστά των πολιτών στοιχίζονται στο κόμμα που ψηφίζουν.

Θυμίζω ότι στο “μικρότερο” αλλά υπαρκτό σκάνδαλο Κοσκωτά, “δεν πέρασε όλη η αλήθεια από το ειδικό δικαστήριο”, όπως είχε ισχυρισθεί ο ικανός Νίκος Κωσταντόπουλος.

Γερμ.Θαν.

ΥΓ1: Δεν είμαι από αυτούς που ισοπεδώνουν τα πάντα, ούτε όλα τα κόμματα είναι ίδια, ούτε οι ιδεολογίες, ούτε οι πολιτικές που εφαρμόζονται που μας ενδιαφέρει πολύ (όλους μας). Δικαίωμα του κάθε πολίτη αν ανήκει ή αν δεν ανήκει σε κόμμα ή αν έχει όποια ιδεολογία τον εκφράζει περισσότερο, όμως όλοι μας, και κυρίως οι κρίνοντες, κρίνονται.

ΥΓ2: Εκτιμούσα και εκτιμώ το Νίκο Κωσταντόπουλο που από φτωχόπαιδο (δεν είναι βέβαια ο μόνος) έγινε ικανός δικηγόρος αλλά και γιατί ήταν ειλικρινής. Είναι αυτός που είπε πρώτος το “για να με κοιτάτε και να σας κοιτάω στα μάτια”. Όταν συναντηθήκαμε για πρώτη φορά στη Φλώρινα, τον ρώτησα αν τον ενόχλησε η χούντα των συνταγματαρχών. “Έμεινα φυλακισμένος τέσσερα χρόνια στις φυλακές Κέρκυρας και δεν μου επέτρεψαν να πάω στην κηδεία του πατέρα μου…”

ΥΓ3: Τα ισοογκώδη δεν είναι ποτέ ισοβαρή


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.