Όταν το θράσος περισσεύει – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με αξιωματούχους της σημερινής κυβέρνησης. Έχουν τη λέξη «αγνοώ» για ψωμοτύρι και με αυτήν ως δικαιολογία, δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα.

«Δεν γνώριζα» λένε βουλευτές της Ν.Δ για να δικαιολογήσουν τρανταχτές παρανομίες που τις διαπράττουν μάλιστα ανοιχτά. Τους ακούς και αναρωτιέσαι: Μα με περνάνε για κορόιδο; Τώρα εγώ ο πολίτης τι πρέπει να κάνω; Να γελάσω, να κλάψω, να εξοργιστώ;

Πώς είναι δυνατό τα πρόσωπα που εξέλεξες για να νομοθετούν, για να ψηφίζουν νόμους, να βγαίνουν ανερυθρίαστα και να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τους νόμους που αφορούν τους ίδιους;.

Και εδώ δεν πρόκειται για κοινούς νόμους. Εδώ μιλάμε για το νόμο των νόμων. Μιλάμε για το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, το οποίο υποτίθεται ότι στο άρθρο 59, έχουν ορκιστεί να το τηρούν.

Δύο άρθρα πριν από αυτό, στο άρθρο 57, έχει καθιερωθεί το «ασυμβίβαστο» το οποίο είναι σαφές και ξεκάθαρο και δεν χρειάζεται μετάφραση: «Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Βρε, δεν πάει να λέει το Σύνταγμα. Το γράφουν στα παλαιά των υποδημάτων τους. Κάτι ατσίδες, κάτι σαΐνια που τους εξέλεξαν οι ψηφοφόροι για να το εφαρμόζουν ευλαβικά, έκαναν ακριβώς το αντίθετο. Το παραβίαζαν ασύστολα, συνάπτοντας συμφωνίες με το Δημόσιο και, φυσικά, οικονομούσαν πολλές χιλιάδες ευρώ.

Πρώτος και καλύτερος ο Πάτσης βουλευτής Γρεβενών εκλεγμένος με την Νέα Δημοκρατία, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αντέννα, ο υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν σαφώς ενήμερη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες αλλά αυτός ότι δεν ήξερε ότι παρανομούσε.

Και τώρα ο Χειμάρας βουλευτής Ν.Δ. Φθιώτιδας, ο οποίος με τη σειρά του δηλώνει «άγνοια» του Συντάγματος. Ούτε αυτός ήξερε ότι παρανομούσε.

Ο Χειμάρας, τουλάχιστον παραιτήθηκε. Ο Πάτσης παραμένει στη θέση του και κανείς -ούτε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου ούτε το κόμμα του- φιλοτιμήθηκε να κινήσει τη διαδικασία έκπτωσής του, η οποία προβλέπεται ρητά ως ποινή.

Προφανώς, αυτά τα σαΐνια ότι έκαναν, το έκαναν γιατί ένοιωθαν άτρωτα. Σου λέει «δική μας είναι η εξουσία, γιατί να μην την εκμεταλλευθούμε για να πλουτίσουμε;».

Και όταν πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη, είχαν έτοιμη τη δικαιολογία: «Δεν γνωρίζαμε ότι ήταν ασυμβίβαστο»!

Εδώ που τα λέμε, δεν χρειάστηκε να κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να την εφεύρουν. Έτοιμη τη βρήκαν. Μια παροιμία λέει «Με όποιον δάσκαλο θα πας, τέτοια γράμματα θα μάθεις». Και εδώ τα σαΐνια είχαν πρώτης τάξεως δάσκαλο. Ο πρώτος διδάξας δεν είναι ένας όποιος κι όποιος, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτός ήταν που, μόλις αποκαλύφθηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, δήλωσε «δεν γνώριζα». Φυσικά, δεν γνώριζε και για καμία από τις άλλες παρακολουθήσεις που αποκαλύφθηκαν: του Χατζηδάκη, του Φλώρου, Κουκάκη, Κύρτσου, του Τέλογλου.

Όταν, λοιπόν, ο πρωθυπουργός, που έχει υπό τον άμεσο έλεγχό του την ΕΥΠ, λέει ότι «δεν γνώριζε» το θεάρεστο έργο της και το ακούνε οι από κάτω του, τα μαθητούδια , γιατί να μην επικαλεστούν το ίδιο επιχείρημα για να καλύψουν τα δικά τους ανομήματα;

Ναι, αλλά θα πρέπει ο Πρωθυπουργός και τα σαΐνια του, τα οποία… «εργάζονται» τόσο καιρό σε βάρος της χώρας ροκανίζοντας δημόσιο χρήμα, να γνωρίζουν ότι στην πολιτική το να επικαλείσαι «άγνοια» δεν είναι επιχείρημα. Όσοι την επικαλούνται περιφρονούν τους πολίτες, δείχνουν ότι τους θεωρούν κορόιδα.

Γιατί ο πολίτης που διαπράττει μικρότερης σημασίας αδικήματα, δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια, δεν μπορεί να πει «δεν γνώριζα» και τιμωρείται..

Από την άλλη οι Θρασείς Πάτσηδες που «δεν γνώριζαν», εισέπρατταν δημόσιο χρήμα και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Τη βγάζουν καθαρή.

Ο Γάλλος συγγραφέας Μαρσέλ Προυστ, έχει γράψει: «το θράσος είναι χρήσιμο σ’ αυτούς που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες» και δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι σε πολλούς από τους βουλευτές της Ν.Δ. το θράσος περισσεύει….

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *