Όταν το ψέμα είναι αλήθεια και η αλήθεια ψέμα (του Θανάση Γερμανίδη)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Με τόσα που μας πλακώνουν, πρέπει όλοι μας να έχουμε ένα όργανο να μετράει την ψυχολογία μας. Τα εθνικά θέματα, οι πρόσφυγες/μετανάστες, η οικονομία με την ανεργία να πλησιάζει το 20%, η πανδημία με τον κορωνοϊό, με εκατοντάδες πλέον κρούσματα και θανάτους, όλα μας καταθλίβουν ιδώς όταν έχουμε θανάτους από πνιγμούς προσφύγων αλλά και θανάτους και από τον ιό. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν κάνει κακό αν καταφύγουμε στο χιούμορ….

1) Συναντηθήκαμε στην Αγορά ο φίλος μου ο Νεοδημοκράτης, φουλ (δεξιός ντε…) χωρίς μάσκα; “Γιατί φοράς μάσκα;” με ρώτησε… “Δεν θέλω να πεθάνω γιατί φαντάσου στις επόμενες εκλογές να τις χάσει για μια ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ…”

2) Στο super market ψώνισα φορώντας μάσκα. Όταν βγήκα, ξέχασα να τη βγάλω και έφτασα μέχρι το σπίτι με τη μάσκα. Η σύζυγος μου τρομοκρατήθηκε και άρχισε να φωνάζει “Κλέφτης, βοήθεια… κλέφτης!” Όταν έβγαλα τη μάσκα άκουσα τα εξ’αμάξης. “Αν δεν είχες καλή σύνταξη θα σε είχα στείλει στο χωριό σου…” (χωριάτης γαρ…) Της είπα, “Μη φοβάσαι αγαπούλα μου, μια φορά σε έκλεψα και δεν έχω σκοπό να κάνω το ίδιο λάθος για δεύτερη φορά. Το δις εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού…”

3) Συνάντησα στο LIDL έναν φίλο που ψηφίζει ΝΔ και για να τον πειράξω του είπα: “Έχω έναν φίλο και “πράκτορα” στο Μαξίμου…” Τον ρώτησα να μου πει τι περιελάμβανε το μενού στο τραπέζι που έκανε ο Μητσοτάκης στον Ζάεφ στην Αθήνα. “Βεβαίως να σου πω…” “Γριβάδι Πρεσπών, τσιρόνι Πρεσπών, φασόλια Πρεσπών, τυρί Πρεσπών και επειδή οι Πρέσπες έχουν και κρασί, το κρασί ήταν Αμυνταίου…” “Έτσι διαφημίζονται το Αμύνταιο και οι Πρέσπες…” “Στο τραπέζι ήταν καλεσμένος και ο Άδωνις, ο οποίος έφαγε διπλή μερίδα φασόλια Πρεσπών…” Ο Τσίπρας έκανε πρωινό στον φίλο του Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη σε γνωστό μπουγατσατζίδικο και του προσέφερε μπουγάτσα με άχνη και γάλα πρόβειο από την Πρέσπα…” “Ο Αντώνης Σαμαράς προφασίστηκε πονοκέφαλο και δεν προσήλθε στο Μαξίμου…” “Οι σχέσεις Βορίδη – Γεωργιάδη έχουν διαταραχθεί πολύ γιατί τα κανάλια “παίζουν” περισσότερο τον Άδωνι…” Του Βορίδη του κακοφάνηκε που δεν τον κάλεσε στο τραπεζι ο Πρωθυπουργός. Ας μη στεναχωριέται θα του δοθεί ευκαιρία , ίσως στα Σκόπια και για να μην εκτεθεί όπως ο Άδωνις, θα φάει μόνο μια φασολάδα…”

Θανάσης Γερμανίδης

ΓΕΡΜ. ΘΑΝ.


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 954 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.