Όταν χτυπάνε υγειονομικό, χτυπάνε την Ελλάδα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

«Eίμαστε υγειονομικοί. Δέκα μέρες σε απεργία πείνας.  Ζητάμε επιστροφή στην εργασία μας. Η κυβέρνηση σκοπεύει να συνεχίσει την ομηρία μας. Δεν έχουμε δικαίωμα να δουλέψουμε κάπου αλλού, να έχουμε μεροκάματο να θρέψουμε τα παιδιά μας στο σπίτι». Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκαν οι υγειονομικοί απεργοί πείνας τις κάμερες των τηλεοπτικών καναλιών που ήρθαν στη οδό Βασιλίσσης Σοφίας την Τετάρτη 30/3/22, ημέρα συζήτησης της παράτασης των αναστολών από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Οι πέντε απεργοί κάθονται κάτω μπροστά στις αστυνομικές κλούβες. Πριν τη συνέντευξη  δύναμη των ΜΑΤ που φρουρούσε την  είσοδο προς τη Βουλή έριξε δακρυγόνα προς τον απεργό πείνας που τους πλησίασε ζητώντας να μπει στη Βουλή και να παρουσιαστεί ενώπιον των βουλευτών (Υγειονομικοί: Άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά έξω από τη Βουλή (sportime.gr)). Των βουλευτών που από την πολυτέλεια των εδράνων τους ετοιμάζονταν να πάρουν αποφάσεις για τη ζωή τους.

Και την πήραν αυτήν την απόφαση . Συνέχιση της ομηρίας τους.  Χωρίς μισθό, χωρίς ασφάλεια. Χωρίς  χαμόγελο. Χωρίς ζωή.

Όχι όμως χωρίς αξιοπρέπεια. Μια αξιοπρέπεια που χτυπήθηκε με τα δακρυγόνα αλλά ξανασηκώθηκε. Μια αξιοπρέπεια που πεινάει αλλά είναι υπερήφανη. Μια αξιοπρέπεια που πολλοί θα ζήλευαν . Μια αξιοπρέπεια που πολλοί φθονούν, γιατί μπήκε εμπόδιο στα σχέδιά τους και ασπίδα στον λαό. Μια αξιοπρέπεια που τώρα κοιμάται στα σκαλιά της οδού Αριστοτέλους, έξω από το Υπουργείο Υγείας. Μια αξιοπρέπεια που δεν γκρεμίστηκε σαν το τείχος ανοσίας των ειδικών ((846) ΤΖΑΝΑΚΗΣ: “ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΟΣΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΕΞ΄ ΑΡΧΗΣ!” – YouTube)

ΟΙ υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας θα είναι δυνατοί. Δεν θα γονατίσουν . Το υποσχέθηκαν στα παιδιά τους. Το υποσχέθηκαν στον εαυτό τους. Το υποσχέθηκαν στον ελληνικό λαό. Θα  κρατήσουν ψηλά τη σημαία της Δημοκρατίας, τη σημαία της Ελευθερίας.

Θα μείνουν πιστοί στον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας . Τον κώδικα που αναφέρει ρητά την ελεύθερη και ενημερωμένη συναίνεση ως προϋπόθεση κάθε ιατρικής πράξης!


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.