Όχι Κάπνισμα Εδώ (Ρηγίνος)

Κοινοποιώντας δείχνεις το ενδιαφέρον σου...

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία. Το κόστος για την αποκατάσταση των βλαβών στον οργανισμό μας εξαιτίας του καπνίσματος επιβαρύνει όλους τους φορολογούμενους. Πολλοί δεν κατανοούν ότι το παθητικό κάπνισμα βλάπτει εξίσου σοβαρά, λόγω του ότι έχουν άγνοια.

Τους πληροφορούμε λοιπόν ότι κατόπιν ερευνών τόσο οι ενεργητικοί όσο και οι παθητικοί καπνιστές κινδυνεύουν να υποστούν βλάβες μακροχρόνιες-συσσωρευτικές σε όλα τα συστήματα του οργανισμού. Μειώνεται έτσι το προσδόκιμο επιβίωσης με την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας γενικώς.

Το κάπνισμα προκαλεί κυρίως καρκίνους, ΧΑΠ (χρόνια αναπνευστική πνευμονοπάθεια) και αγγειοπάθειες (βουλώνουν τα αγγεία με συνεπακόλουθο: εμφράγματα, αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και περιφερειακή αγγειοπάθεια).

Τις τοξικές ουσίες του καπνού που είναι εμποτισμένα τα ρούχα και τα μαλλιά μας τις κουβαλούμε και στο σπίτι μας (τριτογενής έκθεση). Η λογική ότι ο τάδε κάπνιζε και έζησε μέχρι τα 100 δεν ισχύει. Σημασία έχει τι λένε οι στατιστικές.

Παλιά ο κόσμος περπατούσε, εργαζόταν χειρωνακτικά, ήταν λιτοδίαιτος, έτρωγε πιο καθαρές τροφές, δεν υπήρχε η ρύπανση που υπάρχει σήμερα και δεν καθόταν με τις ώρες στις καφετέριες να εισπνέει καπνό. Μην περιμένουμε να  εφαρμοστεί ο νόμος αστυνομικά!

Είναι ντροπή μας που χώρες γειτονικές που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. τον εφάρμοσαν εδώ και χρόνια. Σαν ελεύθεροι άνθρωποι δημοκρατικοί και όχι δούλοι ας πούμε σήμερα  STOP στο κάπνισμα σε χώρους συνάθροισης κόσμου.

Κίνηση πολιτών για την εφαρμογή  του αντικαπνιστικού νόμου που αφορά την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους χώρους και σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.


Απαγορεύεται το κάπνισμα

Κίνηση πολιτών για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

ΟΧΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΔΩ

  • Το παθητικό κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία.
  • Ας εφαρμόσουμε τον νόμο σαν ελεύθεροι πολίτες δημοκρατικά.
  • Μην περιμένουμε να εφαρμοστεί με αστυνομικά μέτρα.
  • Ζητούμε την συμπαράσταση του δήμου.

Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 912 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό8%

Terra Greca - Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων - Φλώρινα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *