15 μικρές συμβουλές για το μεγαλύτερο πανηγύρι (του Βασίλη Μπούτση)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

15 χρυσοί κανόνες για να κάνετε ασφαλές shopping στο πανηγύρι του Αμυνταίου,  το πιο μεγάλο και γνωστό πανηγύρι που γίνεται στη Δυτ. Μακεδόνια.

Υπάρχουν χιλιάδες προς διάθεση προϊόντα, είναι ότι πρέπει για αγορές αλλά και για χάζι. Οι πάγκοι που έχουν στηθεί είναι περισσότεροι από χίλιοι. Κυριολεκτικά θα μπείτε σε ένα λαβύρινθο με πολύ κόσμο, φωνές, χρώματα και αρώματα.

Θα φάτε, θα πιείτε, θα διασκεδάσετε, για αυτό άλλωστε πάτε στο πανηγύρι του Αμυνταίου. Αλλά θα πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα, ιδιαίτερα όσοι θα πάτε για πρώτη φορά…

1. Κανόνας πρώτος και σημαντικός: όπου υπάρχει πλήθος υπάρχουν και κλεφτρόνια, προσοχή στα πορτοφόλια σας και τα προσωπικά σας είδη. Την τσάντα σας, το πορτοφόλι και τα μάτια σας. Και για κάθε ενδεχόμενο, δεν βάζετε όλα τα χρήματα στο ίδιο σημείο, καλύτερα να τα μοιράσετε στο πορτοφόλι και στις τσέπες σας.

2. Προσοχή, τα μάτια σας δεκατέσσερα στις συναλλαγές σας. Διότι μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, για αυτό προσέχετε τα ρέστα.

3. Αν πάτε από νωρίς και παρκάρετε, μη κάνετε το λάθος να πείτε «Έλα μωρέ θα το βρω εύκολα» – γίνεται ένα χάος – Βάλτε σημάδια για να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνετε άσκοπους κύκλους ψάχνοντας να βρείτε που παρκάρατε…

 4. Δεν αφήνετε τα παιδιά από το χέρι, όχι δεν κλέβουν παιδιά αλλά παιδιά από αμελείς γονείς μπορεί πολύ εύκολα να χαθούν μέσα στο πλήθος. Ασφαλέστερο όλων να δώσετε κάποιο προκαθορισμένο ραντεβού σε περίπτωση που χαθείτε. Το καλύτερο σημείο που μαζεύονται όσοι χάθηκαν είναι μπροστά στην εκκλησία.

 5. Μην αυταπατάστε πως μπορείτε να κάνετε μια βόλτα να τα δείτε όλα και μετά να ψωνίσετε, αυτό σας το αποκλείω. Είναι σχεδόν αδύνατο να ξαναβρείτε κάτι που σταμπάρατε πριν λίγη ώρα. Θα χαθείτε…

6. Μη πάτε φαγωμένοι θα το μετανιώσετε… πανηγύρι χωρίς σουβλάκι και ρετσίνα δεν γίνεται.

 7. Θα βρείτε πολλές λιχουδιές, αλλά να προσέχετε, υπάρχουν όλων των ειδών πάγκοι-φαγάδικα, όπερ και σημαίνει πως δεν μπορεί να είστε σίγουροι για την ποιότητα αυτών που σας προσφέρουν.

8. Πάρτε μαζί σας κάποια μεγάλη τσάντα, θα τη χρειαστείτε, μπορείτε να κάνετε πολλές φθηνές αγορές.

9. Δεν παρασύρεστε, ωραία όλα όσα βλέπετε αλλά αγοράζουμε έχοντας υπόψη τις οικονομικές μας δυνατότητες και τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό.

10. Για όλους τους εμπόρους είναι χρυσή ευκαιρία να ξεπουλήσουν για αυτό μερικές φορές είναι ιδιαίτερα πιεστικοί, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας επηρεάσει, ο πλέον χρήσιμος κανόνας είναι πως δεν αγοράζουμε υπό πίεση.

11. Προσοχή σ αυτά που αγοράζετε. Τα ελέγχετε προσεκτικά ώστε να μην είναι ελαττωματικά, να μην έχουν ψεγάδια, όσο ευκαιρία και να φαίνεται εσείς τα λεφτά σας θα δώσετε.

 12. Ίσως ο πιο άχρηστος κανόνας αλλά καλό είναι να το έχετε και αυτό υπόψιν σας. Θεωρητικά κρατάμε πάντοτε την απόδειξη αγοράς γιατί μπορεί να τη χρειαστούμε στην περίπτωση που το προϊόν αποδειχθεί ελαττωματικό αλλά σ’ αυτό το πανηγύρι που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα σιγά μη ξαναβρείτε τον πάγκο που κάνατε την αγορά…

13. Κάνε Παζάρια… Μια εμποροπανήγυρη είναι πρώτα απ’ όλα παζάρι. Είτε σας αρέσει είτε όχι, το παζάρι στις τιμές είναι απαραίτητο .

14. …Θυμηθείτε: το πανηγύρι είναι γιορτή διασκέδαση, βόλτα, χάζι, ξενοιασιά! Απολαύστε το…

15. Καλό το πανηγύρι, καλή και η βόλτα, δοκιμάστε όμως και τα καταστήματα του Αμυνταίου που θα μείνουν ανοιχτά περιμένοντας τη επίσκεψη σας. Θα βρείτε πλήθος προϊόντων σε πραγματικά ανταγωνιστικές τιμές που θα σας εκπλήξουν αφού και το στεγασμένο εμπόριο συμμετέχει στο πιο φημισμένο πανηγύρι της Δυτ. Μακεδονίας.

Καλό πανηγύρι σε όλους.

Βασίλης Μπούτσης

Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 956 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.