2019, Χρονιά Εκλογών (Ο Ποιμήν)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στο μαντρί μου βρήκα έναν φάκελο με την παρακάτω ανώνυμη επιστολή, τη διάβασα με ενδιαφέρον και διαπίστωσα πως είναι γραμμένη από ανώτατο πανεπιστημιακό με άριστες γνώσης για την πολιτική, οικονομική και διοικητική κατάσταση της χώρας μας. Για αυτό και τη δημοσιεύω:

Απόσπασμα από τις σουρεάλ ιστορίες μιας νεόκοπης πολιτικού: Κυριακή σήμερα. Όπως κάθε Κυριακή το τελευταίο διάστημα πήρα το αυτοκίνητό μου και είπα να επισκεφτώ ένα ορεινό χωριό και να συναντήσω αγαπημένους ψηφοφόρους.

Καταπιάστηκα με τα εθνικά, γεωργικά, ενεργειακά. Ας πάρω και μια ιδέα από τα κτηνοτροφικά, να μην λένε ότι τα βρίσκω όλα στο διαδίκτυο. Θα πρέπει να έχω ιδία αντίληψη. Αυτό είναι το καλύτερο.

Δεν κατάλαβα σε ποιό χωριό βρέθηκα, γιατί η ταμπέλα ήταν γεμάτη τρύπες, προφανώς από κυνηγούς. Μα καλά, δεν βρέθηκε ένας από το κυβερνών κόμμα να αντικαταστήσει την πινακίδα του χωριού; Να τη βλέπουν βρε αδερφέ τα αγριογούρουνα και να ξέρουν ποιό δρόμο να πάρουν.

Α! Μα τι βλέπω; Όλα τα σπίτια του χωριού πεσμένα. Πότε έγινε αυτό; Η κυβέρνηση δεν το πήρε χαμπάρι; Τι είναι αυτοί οι Συριζαίοι, δεν υπολογίζουν τίποτα; Έχουν παρατήσει τον κοσμάκη στη μοίρα του; Έ! ρε τι έχω να τους σύρω στο Facebook και πόσα likes θα πάρω! Τώρα τελευταία πραγματικά νιώθω ότι με αγαπούν υπερβολικά.

Α! να και η εκκλησία, θα πάω να ανάψω ένα κεράκι να έχω τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης στις εκλογές. Α! Μα τι βλέπω, η πόρτα της εκκλησίας κλειστή. Μα καλά, παπάς δεν υπάρχει; Μα τι λέω; Τους έχει ξεκάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Μωρέ θα πάρω τηλέφωνο τον αρχιεπίσκοπο που τα έχει καλά με τον πρωθυπουργό και θα του τα ψάλλω. Δεν είναι δυνατόν σε ένα τέτοιο ιστορικό και μαρτυρικό χωριό…

Δεν έχω καταλάβει βέβαια από πότε βρίσκεται σε αυτήν την κατάσταση το χωριό, αλλά τι πειράζει; Μια ψυχή δεν υπάρχει εδώ, μια κουβέντα να πω βρε αδερφέ… Α! Να ένας. Τσομπάνης μου φαίνεται, κάτι θα γνωρίζει… «Καλέ μου άνθρωπε, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις γιατί δεν περνά το τρένο από εδώ;» Μου φαίνεται ότι κουνάει το κεφάλι του, θα συμφωνεί, δικός μου είναι. Μα καλά, ούτε τρένο δεν σκέφτηκε αυτή η κυβέρνηση να φέρει σε αυτό το χωριό; Πώς θα μετακινεί ο τσομπάνης τα πρόβατα τον χειμώνα;

Και μετά μιλούν για ανάπτυξη. Έχει να τους σύρω… Θα τους ξεμπροστιάσω… Αλλοίμονο τους από την πένα μου, ακαδημαϊκός είμαι που να πάρει… Ευτυχώς που βγήκε αυτό το ευλογημένο το facebook. Ό,τι θέλω μπορώ να γράφω και θα με λαϊκάρουν! Ε, ρε εύκολα θύματα που βρίσκει κανείς!

Αυτό είναι! Κάθε Κυριακή θα βγάζω στη σέντρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Αληθινά μου αρέσει… και παίρνω πόντους για τις ερχόμενες εκλογές. Τρέμετε… Ντροπή τους! Όχι, καλύτερα θα τελειώσω με το “Αιδώς Συριζαίοι, καταστρέψατε τη χώρα μας…

ΥΓ: Πάσα ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις δεν είναι συμπτωματική”

Ο ΠΟΙΜΗΝ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *