32 χρόνια “Πρέσπεια” – Νταλάρας, Πυξ Λαξ, Μέλισσες, Μητσιάς και άλλα μεγάλα ονόματα στις φετινές εκδηλώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πρέσπες 2021» αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, την Παρασκευή 02 Ιουλίου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πρεσπών.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η πρόεδρος του Οργανισμού, κα Χρύσα Μάντση, εκφράζοντας την ελπίδα ότι φέτος θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για να υπάρξει μία περίοδος «πνοής» μετά τη στασιμότητα που βιώσαμε λόγω της πανδημίας, ενώ τόνισε ότι θα ληφθεί μέριμνα σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς ώστε να τηρηθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, κ. Νικόλαος Ταμουτσέλης, αναφέρθηκε στο πνεύμα των φετινών εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από τις 20 έως τις 23 Αυγούστου και για ακόμα μια χρονιά δεν θα περιοριστούν σε ένα μέρος αλλά θα καλύψουν και τους τρεις δήμους της ΠΕ Φλώρινας, με κεντρικό στόχο «να μεταφέρουν το μήνυμα ότι οι εκδηλώσεις στην περιοχή της Φλώρινας μπορούν να λειτουργήσουν, να οργανωθούν και να προσελκύσουν κόσμο, ενεργοποιώντας όλα τα πολιτιστικά κεφάλαια και τις καλλιτεχνικές ομάδες που έχουν αδρανοποιήσει».

Τον λόγο τέλος πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού, κ. Γεώργιος Λιάνης, ο οποίος παρουσίασε συνοπτικά το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων.

Η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή 20 Αυγούστου στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στις Πρέσπες, με το θεατρικό μονόπρακτο «Με λένε Ελευθερία, με φωνάζουν Φλέρυ», αφιερωμένο στη μούσα του Μάνου Χατζιδάκι, Φλέρυ Νταντωνάκη και θα ακολουθήσει συναυλιακό αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι, με συμμετοχή των Μανώλη Μητσιά, Βασίλη Λέκκα και Ρίτας Αντωνοπούλου.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ακόμα τρεις συναυλίες, με τους «Πυξ Λαξ», με τη συμμετοχή της φλωρινιώτισσας Έλενας Φερεντίνου, τις «Μέλισσσες» και τον Γιώργο Νταλάρα. Οι ημερομηνίες και οι χώροι διεξαγωγής των συναυλιών θα ανακοινωθούν προσεχώς. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν δράσεις με στόχο την προβολή του τοπικού πολιτιστικού αποθέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι χώροι στους οποίους θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις θα είναι αυστηρά ελεγχόμενοι, θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους ή όσους έχουν κάνει rapid test, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα υπάρξουν αριθμημένα ηλεκτρονικά εισιτήρια εισόδου, που θα κοστίζουν 10 ευρώ.

Στις φετινές εκδηλώσεις έχουν δηλώσει την πρόθεση να παραβρεθούν ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.