4o Φεστιβάλ Humanlinks – Σεπτέμβριος 2021: “Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι και Κοινότητα σε μια έθραυστη και ευάλωτη εποχή“

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Η ομάδα των Humanlinks διοργανώνει το 4ο κατα σειρά ετήσιο, μηναίο, πολυθεματικό φεστιβάλ τους με τίτλο: “Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι και Κοινότητα σε μια έθραυστη και ευάλωτη εποχή“.

Η ομάδα οραματίστηκε, αυτή τη δύσκολη και μεταβαλλόμενη εποχή που διανύει η ανθρωπότητα, να οργανώσει με τέτοιο τρόπο το φεστιβάλ φέτος ώστε να μεταφέρει ένα ευρύτερο κοινωνικό μύνημα με σκοπό την ενότητα και την σύνδεση των ατόμων και κοινωνιών. Τον επαναορισμό και την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης σε θεσμούς και στους λειτουργούς τους οι οποίοι δημιουργήθηκαν για να αναπτύσουν καινοτόμα συμπεριλιπτικά και ανθρωπιστικά προγράμματα προς όφελος των πολιτών.

Το μοίρασμα και την ανάδειξη των υπηρεσιών που προσφέρουν άτομα καθώς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών με τους οποίους μπορούν να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν. Την επιστροφή στην ουσία του αρχικού λόγου των πνευματικών μονοπατιών και θρησκειών όπου μπορούν να νιώσουν αληθινά και ειλικρινή αισθήματα και να βρούνε παρηγοριά και δύναμη. Την παρουσίαση και την συμμετοχή της επιστήμης ο ρόλος της οποίας είναι να βλέπει μπροστά και να υπεθυμίζει ότι ο σκοπός της είναι για την υπηρεσία και το όφελος της κοινότητας.

Η εμπειρία μας έχει δείξει μέχρι τώρα, μέσα από τις δραστηριότητές μας στο κοινωνικό πεδίο και την άμεση επαφή που έχουμε με μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας, ότι το βαθύτερο υπαρξιακό τους άγχος, το οποίο συχνά εκδηλώνεται με κρίσεις πανικού, με άρνηση και κατάθλιψη ή θυμό, είναι κυρίως να μην νιώσουν μόνοι και απροστάτευτοι.

Η επιθυμία τους, η οποία αποτελεί για εμάς βασικό τους δικαίωμα, τη λάβαμε ώς κεντρικό μύνημα και τη θέσαμε ως βασικό άξονα του φεστιβάλ μας επιδιώκοντας να βρούμε έναν τρόπο να τη συνδέσουμε με όλον αυτόν τον πλούτο που υπάρχει γύρω τους, που ο μόνος λόγος ύπαρξής του είναι ακριβώς αυτό που επιθυμούν, την υποστήριξη, την εκπαίδευσή τους, τη συντροφικότητα την αποδοχή και την αξιοπρεπή αντιμετώπιση.

Επηρρεασμένοι από την σχέση μας με την κοινότητα και το μύνημα που λάβαμε επιθυμούμε πολύ σε αυτό το φεστιβάλ να συμβάλλουμε έστω και ελάχιστα σε ένα ευρύτερο πεδίο ώστε οι άνθρωποι να αισθανθούν ότι πράγματι δεν είναι μόνοι τους και ότι λειτουργούν σε ένα πλαίσιο που μπορεί να τους υποστηρίξει με ποικίλους τρόπους.

αφίσα φεστιβάλ

Ποιοι είμαστε

Οι “Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι” είναι μια Μη Κερδοσκοπική – Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία δημιουργήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων η οποία δοκιμάστηκε στο παρελθόν σε θέματα ψυχικής υγείας σε διάφορα επίπεδα. Αναπτύσει προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ευαισθητοποίησης και επιμόρφωσης της κοινότητας πάνω σε θέματα δημόσιας και ψυχικής υγείας, εκπαίδευσης και περιβάλλοντος.

Οι Humanlinks λειτουργούν τομεοποιημένα κυρίως στις περιοχές της Ακρόπολης, το Κουκάκι και την Πλάκα αναπτύσσοντας ένα καλό δίκτυο και συνεργασίες ανάμεσα σε κατοίκους, σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, σε συλλόγους και σε φορείς της περιοχής και της πολιτείας.

Από το 2018 διοργανώνει ημερίδες και ανοικτές εκδηλώσεις καθόλη την διάρκεια του έτους καθώς και ετήσια μηνιαία φεστιβάλ πάνω σε θέματα υποστήριξης, επιμόρφωσης και έκφρασης στα οποία συμμετέχει μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  • Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές προς το κοινό χωρίς οικονομικό αντίτιμο.
  • Όλοι οι συμμετέχοντες προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε εθελοντική βάση.

Πληροφορίες:

https://festival.humanlinks.gr/

humanlinks.gr

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *