«Aντιλαϊκιστής» εναντίον «λαϊκιστή» – ΥπερΗΧΩγράφημα

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Χρειάζεται πραγματικά κουράγιο για να διαβάσει κανείς ολόκληρη την ομιλία του αρχηγού της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του. Προσωπικά, το έκανα και με πολύ μεγάλη προσοχή. Τι διαπίστωσα; Διαπίστωσα πως η ομιλία του είναι γεμάτη από λαϊκίστικες αναφορές, μιας και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί βασίζονται σε ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία.

Είναι γνωστό πως, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξορκίζει τον λαϊκισμό και εμφανίζεται ως ο κατ’ εξοχήν «αντιλαϊκιστής» ηγέτης απέναντι στον -«λαϊκιστή», βεβαίως, βεβαίως- Αλέξη Τσίπρα. Τον ακούμε δε να λέει και να ξαναλέει πως «Η ΝΔ πρωταγωνιστεί στη μάχη εναντίον κάθε είδους λαϊκισμού…».

Όμως, επαναλαμβάνω, οποιοσδήποτε έχει το κουράγιο να διαβάσει ολόκληρη την ομιλία, πολύ εύκολα θα διαπιστώσει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί επιχειρήματα που βασίζονται σε ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία. Και γι’ αυτό η ομιλία του βρίθει λαϊκίστικων αναφορών.

Και για να μην τα πολυλογώ, θα σταθώ σε μερικά βασικά σημεία. Λέει ο κ. Μητσοτάκης: «Η γενιά των 360 ευρώ είναι δημιούργημα του κ. Τσίπρα». Εντάξει! Κανείς δεν αρνείται φυσικά πως υπάρχουν σήμερα, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, νέοι που αμείβονται με 360 ευρώ ή και λιγότερα ακόμα.

Αυτό, όμως, που κρύβει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι οι αμοιβές αυτού του επιπέδου δεν έπεσαν ξαφνικά από τον ουρανό κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκίνησαν με το πρώτο Μνημόνιο,το 2010! Συνεχίστηκαν δε και με το δεύτερο μνημόνιο, που το εφάρμοσε η κυβέρνηση Σαμαρά, της οποίας κυβέρνησης Σαμαρά ο κ. Μητσοτάκης ήταν μέλος.

Δεν θυμάμαι να είχε αποκηρύξει τότε ο κ. Μητσοτάκης, σαν μέλος της κυβέρνησης, τα μέτρα που οδήγησαν σε αμοιβές των 400 ευρώ. Αντίθετα, μερικά χρόνια αργότερα, αποκήρυξε και θεώρησε «φιλοδωρήματα» τις ενισχύσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στους νέους εργαζόμενους αυτής της κατηγορίας.

Σε άλλο σημείο λέει ο κ. Μητσοτάκης: «Καμαρώνει ο κ. Τσίπρας για τα πλεονάσματα. Για τα υπερπλεονάσματα. Δεν λέει, όμως, ότι αυτά είναι λεφτά που πήρε από τους πολίτες, βάζοντας πολύ περισσότερους φόρους απ’ ό,τι του ζητούσε ακόμα και το ΔΝΤ».

Όμως, ο κ. Μητσοτάκης «ξεχνά» ότι πλεονάσματα είχε συμφωνήσει με την Τρόικα και η κυβέρνηση Σαμαρά και μάλιστα μεγαλύτερα από τα σημερινά (4,5% τότε, 3,5% σήμερα). Ο τότε πρωθυπουργός, όπως και ο σημερινός, πανηγύριζε και μοίραζε. Μήπως θυμάται κανείς αν ο κ Μητσοτάκης είχε διαφωνήσει τότε…; Μπααα…

Λέει επίσης ο κ. Μητσοτάκης: «Η ΝΔ είναι η υπεύθυνη δύναμη, η οποία με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν ο κ. Τσίπρας την έφερε στο χείλος του γκρεμού». Εδώ μάλλον ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρεται στο γεγονός ότι το κόμμα του, το καλοκαίρι του 2015, υπερψήφισε το τρίτο Μνημόνιο.

“Ξεχνά”, όμως, ότι το κόμμα του είχε αρνηθεί να ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο το 2010, υπονομεύοντας την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Ο κ. Σαμαράς τότε παρίστανε τον αντμνημονιακό. Μάλιστα, είχε διαγράψει την Ντόρα Μπακογιάννη επειδή είχε υπερψηφίσει το πρώτο μνημόνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει και ότι είχε συνταχθεί τότε με τον κ. Σαμαρά. Και, κυρίως, ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει και δεν λέει ποιοί ευθύνονται για το γεγονός ότι η χώρα έφτασε να απειλείται με έξοδο από την Ευρωζώνη.

Ασφαλώς, αυτό δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ, για πρώτη φορά. Και συνεχίζει ο… αντιλαϊκιστής κ. Μητσοτάκης: «Δεν αρνούμαστε τα λάθη του παρελθόντος. Όμως, δεν τα βάζουμε στην ίδια ζυγαριά με τα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωραία, κ. Μητσοτάκη! Ας πούμε ότι αποδεχόμαστε τον ισχυρισμό σας περί «λαθών» της ΝΔ και «εγκλημάτων» του ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως, όμως, χρειάζεται να μας εξηγήσετε πώς φτάσαμε σ’ αυτά τα «εγκλήματα»;

Διότι, αν θυμάστε, ετούτη η δόλια η χώρα χρεοκόπησε το 2009 και τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανύπαρκτος! Επίσης, αν θυμάστε, τη χρεοκοπία είχε προετοιμάσει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή της περιόδου 2007-2009, η οποία έκρυβε το έλλειμμα και, τελικά, το εκτόξευσε στο 15,4% και παρέδωσε την οικονομία πτωχευμένη στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Πριν φτάσουμε, λοιπόν, κ. Μητσοτάκη, στα… «εγκλήματα» του ΣΥΡΙΖΑ, είχε προηγηθεί, αν θυμάστε, το τεράστιο έγκλημα της προετοιμασίας της χρεοκοπίας από κυβέρνηση και του δικού σας κόμματος.

Θα μπορούσα να απορρίψω έναν-έναν τους λαϊκισμούς του… αντιλαϊκιστή αρχηγού της Ν.Δ., αλλά ο περιορισμένος χώρος δεν μου το επιτρέπει. Κλείνω, όμως, με ένα τελευταίο: Λέει ο κ. Μητσοτάκης για την τηλεμαχία που προτείνει ο κ. Τσίπρας: «Στις εθνικές εκλογές θα συζητήσω με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και ευχαρίστως να συζητήσω, σε ξεχωριστό ντιμπέιτ, με τον αρχηγό του δεύτερου κόμματος, που θα είναι ο κ. Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές. Σήμερα ο κ. Τσίπρας παίζει και πάλι με τις εντυπώσεις. Γιατί πίσω από το επίμονο αίτημα για κοκορομαχία κρύβεται η αληθινή φυγομαχία».

Έχω την εντύπωση πως φάσκετε και αντιφάσκετε κ. Μητσοτάκη. Αναρωτιέμαι: Γιατί, άραγε, ένα ντιμπέιτ είναι αναγκαίο στις εθνικές εκλογές, ενώ στις ευρωεκλογές είναι «κοκορομαχία»;

Εσείς ο ίδιος δεν έχετε αναγάγει τις ευρωεκλογές σε αναμέτρηση μέγιστης σημασίας; Δεν τις έχετε αναγάγει σε δημοψήφισμα με στόχο να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να πάτε σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος, κατά την αφήγηση της ΝΔ, «καταρρέει», ώστε να του καταφέρετε το τελειωτικό χτύπημα;

Αυτή είναι η πιο καθαρή επιλογή. Τα άλλα είναι απλά υπεκφυγές. Με αυτά και με εκείνα, δεν μπορεί κανείς να αυτοπροβάλλεται σαν αντιλαϊκιστής, όταν τα γεγονότα λένε το αντίθετο και όταν «ξεχνά» ή παραποιεί τα γεγονότα. Ο Μακιαβέλι είχε πει: «Ο καθένας βλέπει αυτό που φαίνεσαι. Λίγοι καταλαβαίνουν αυτό που είσαι…». Μάλλον σε αυτό ποντάρει ο κ. Μητσοτάκης…

ΗΧΩ

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *