H Π. Πέρκα στο Βουλή TV για τη Φλώρινα: «Η κυβέρνηση δεν έχει καμία επίγνωση πως ζει η κοινωνία»

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Ακούσαμε τον κ. Στουρνάρα -και απορώ πως τα λένε – να μας λέει ότι τα νοικοκυριά έχουν αποταμιεύσεις, τόσες που μπορούν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια. Δεν έχουν καμία επίγνωση πως ζει η κοινωνία.

Είμαι Βουλευτής της Φλώρινας, μιας περιοχής που έχει πολύ μεγάλη ενεργειακή εξάρτηση λόγω καιρικών συνθηκών. Είμαστε σε μία βίαιη και εμπροσθοβαρή απολιγνιτοποίηση, όπου δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο για την στήριξη της οικονομίας, για την αλλαγή του παραγωγικού προφίλ με άλλου είδους επενδύσεις. Απλώς κλείνουν τις λιγνιτικές μονάδες ή δεν τις βάζουν επαρκώς στο σύστημα. Οι άνεργοι – οι άμεσα και οι έμμεσα πληττόμενοι πέριξ των ορυχείων με φορτηγά και ατομικές επιχειρήσεις- ή σε εργολάβους κάθε μέρα αυξάνονται. Έχουν  προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες, πάνω από 4000 άνεργοι που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη μείωση της λιγνιτικής δραστηριότητας. Εξαιρετικά ευάλωτη είναι και η θέση των 20.200 περίπου επιχειρήσεων στη Δ. Μακεδονία, καθώς από την  κρίση εξήλθαν πολύ πιο αδύναμες και με λιγότερα έσοδα, σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επικρατεί μια τραγική κατάσταση, όπου μετά την πανδημία έμειναν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πολλά χρέη. Έχουμε μιλήσει για ρύθμιση των χρεών και διαγραφή μέρους αυτών. Αυτές οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα λοιπόν σοκάρουν, πληγώνουν και φέρνουν τον κόσμο σε απόγνωση, γιατί νιώθει ότι έχει μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να κατανοήσει πόσο δύσκολα περνάει το νοικοκυριό και ο απλός πολίτης.

Στη Φλώρινα, πολύ κόσμος δουλεύει για να θερμαίνεται. Έχουμε πολύ βαρύ και μακρύ χειμώνα. Μάλιστα έκανα επιστολή προς όλους τους συντάκτες πανελλαδικά ώστε να φαίνεται κάθε μέρα πόσο χαμηλές θερμοκρασίες σημειώνει η Φλώρινα και να γίνεται η σύγκριση σε επίπεδο πρωτευουσών Νομών. Να δει ο κόσμος πόσο χαμηλές θερμοκρασίες έχουμε και πως δεν λαμβάνεται κανένα μέτρα γι’ αυτό. Τον Ιανουάριο σημειώθηκε ένας ισχυρός σεισμός με πολλές ζημιές, δίχως ευτυχώς να έχουμε θύματα και κατάρρευση κτιρίων. Μετά είχαμε χιονοθύελλα και αποκλεισμούς κοινοτήτων δίχως ρεύμα. Ζήτησα λοιπόν μοριοδότηση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές αντίστοιχα και ένα έκτακτο εφάπαξ επίδομα πέραν της προβλεπόμενης στην κείμενη νομοθεσία αναλογούσας στεγαστικής συνδρομής. Δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα, τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης για την περιοχή μας είναι ιδιαιτέρως χαμηλά. 

Επιμένω να λέω ότι είμαστε μια περιοχή με το 40% του ΑΕΠ να εξαρτάται από τη λιγνιτική παραγωγή. Η Φλώρινα έδωσε φως σε όλη τη χώρα κι αυτή η λιγνιτική παραγωγή έχει αφήσει πληγές στην περιοχή. Είναι χωριά που σβήνουν. Κατολισθήσεις γύρω από τα ορυχεία. Το χρωστάει η Πολιτεία σε αυτές τις περιοχές. Παλεύουμε και προσπαθούμε να ακουστεί η φωνή μας. Είμαστε μια περιοχή που συνορεύει με δύο χώρες. Πρέπει να δούμε τις σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις μας, διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή διασύνδεση της πόλης μας με τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς σιδηροδρομικούς και οδικούς άξονες, όχι στο πλαίσιο μιας τοπικιστικής προσέγγισης αλλά λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια επιστημονικά, κοινωνικά και οικονομικά.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.