KOMATSU (Χρονογράφημα του Φοίβου Ιωσήφ)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Εκπληκτικά μηχανήματα με μεγάλες δυνατότητες. Βγάζουν κάτι μπουλντόζες που μετακινούν όχι βουνά, αλλά οροσειρές.

Την δεκάτη τρέχοντος Ιουλίου έγινε, για ακόμη μία φορά, ένας αποτυχημένος σεισμός στην περιοχή των Αθηνών. Οι υπεύθυνοι όμως της Komatsu δεν περίμεναν να ακούσουν τα ρίχτερ και τα αποτελέσματα και συνεκλήθη εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο για να προλάβουν να πάρουν την δουλειά. Φόρτωσαν στα γρήγορα τριακόσιες μπουλντόζες στα καράβια και ετοιμάστηκαν για τον απόπλου με προορισμό την Αθήνα.

Δεν τους βγήκε όμως. Αυτοί νόμισαν πως η Αθήνα θα καταρρεύσει εξ’ ολοκλήρου και θα έρθουν με τις τεράστιες μπουλντόζες τους να σπρώξουν τα μπάζα της Εκάλης και του Χαλανδρίου στον Σαρωνικό. Το σχέδιο μάλιστα ήταν να ενωθεί ο Πειραιάς  με την Αίγινα και να γίνουν δωρεές οικοπέδων ανοιχτά της Σουβάλας Αιγίνης με προοπτική ένταξης του Αιγαίου στον πολεοδομικό ιστό των Αθηνών. 

Όταν θα έλεγες πως κατοικώ στο Ψυχικό θα εννοούσες βέβαια πως τα ύφαλα του σπιτιού σου ακουμπάνε τον πυθμένα της θάλασσας μεταξύ του Πειραιώς και της νήσου Αιγίνης. Δηλαδή, με τα μπάζα των Αμπελοκήπων και των Πετραλώνων θα οικοπεδοποιούσαμε τις μέχρι χθες θαλάσσιες περιοχές. Απλά και κατανοητά πράγματα, ότι δεν καταλαβαίνετε να με ρωτάτε, να μην υπάρχουν απορίες για την εξέλιξη του πολεοδομικού συγκροτήματος των Αθηνών.

Τα μπάζα από την Κυψέλη και το Γαλάτσι θα δημιουργούσαν μία νέα πλάζ κοντά στο Αγκίστρι. Αεράκι, φρέσκια μαρίδα και αύξηση του προσδόκιμου ζωής, όσων θα είχαν επιβιώσει από τον τελευταίο σεισμό. Πολλοί ισχυρίζονται πως γι’ αυτό η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, όλο και κάποιος θεός θα βοηθήσει να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πρωτευούσης συνεπικουρούσης της εταιρείας KOMATSU. 

To μοντέλο D575A ισχύος 1150 ίππων έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να σπρώξει μέχρι και δέκα πολυκατοικίες μαζί από την Κηφισιά μέχρι τον εγκιβωτισμό του λιμένος του Πειραιώς. Εγγυημένα πράγματα τόσο για τα υποθαλάσσια θεμέλια όσο και την οριοθέτηση των νέων οικοπέδων εντός του Αργοσαρωνικού.

Δυστυχώς όμως οι καλές προθέσεις τις εταιρείας δεν έτυχαν μεγαλύτερης βοήθειας από τις θεϊκές δυνάμεις και έτσι το όνειρο για μια δροσερή κατοικία σε παράκτια περιοχή παρέμεινε επί του παρόντος ένα όνειρο απραγματοποίητο για την τρέχουσα γενιά που φλέγεται στα διαμερίσματα επί της οδού Στησιχόρου και εισπνέει το γνησιότερο καυσαέριο ντίζελ και αμόλυβδης στα πεζοδρόμια του Zonars στην οδό Πανεπιστημίου.

Δυστυχώς εκεί θα συνεχίσουν να μαζεύονται κάθε πρωί περισσότεροι από εκατό πρόεδροι – Δικαστηρίων, Δικηγορικών συλλόγων, Ιατρικών συλλόγων και μεγάλων ποδοσφαιρικών σωματείων, όπως ακόμη εκατοντάδες Στρατηγοί. Όλους τους αποστρατευμένους πάνω από τον βαθμό του Συνταγματάρχη τους αποκαλούν Στρατηγούς.

Δυστυχώς και αυτός ο σεισμός της 10ης Ιουλίου κατέληξε σε φιάσκο και οι πολυόροφες οικοδομές της πρωτευούσης θα συνεχίσουν να κρύβουν τον ήλιο και τον αέρα χειμώνα καλοκαίρι. Ας μας λυπηθεί ο θεός και ας βοηθήσει τον Γίγαντα Εγκέλαδο να μην βλέπει μόνον σαν δορυφόρος του Κρόνου  την γή και να είναι περισσότερο αποτελεσματικός την επόμενη φορά.

Τον εκλιπαρούμε. Το έργο του Εγκέλαδου είναι έτοιμη πάντα να συνεπικουρήσει η μεγάλη φίλη της Ελλάδος Ιαπωνική εταιρεία KOMATSU.

Φοίβος Ιωσήφ

Φοίβος Ιωσήφ


Φανή Ρίζου - Δικηγόρος
Ρίζου Αικατερίνη - Ωτορυνολαρυγγολόγος - Φλώρινα Αθηνά Ιωσήφ - Σύμβουλος Σταδιοδρομίας mapyourpath.gr

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 953 αξιολογήσεις)
Τέλειο80%
Πολύ καλό10%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.