Michio Kaku: Πορτραίτο Υδροχόου (της Ευαγγελίας Τσαβδάρη*)

Κοινοποίησε στους φίλους σου ή στο κοινό σου...:

Michio Kaku: «Στην αρχή, ο Θεός είπε ότι η τετραδιάστατη απoκλίνουσα ενός αντισυμμετρικού τανυστή δευτέρας τάξης ισούται με μηδέν και εγένετο φως, και ήταν καλό» (**)

O Michio Kaku είναι ένας από τους «σταρ» θα’ λεγε κανείς επιστήμονες της εποχής μας. Είναι καθηγητής θεωρητικής φυσικής  στο City College of NY και στο CUNY Graduate Center, όμως χρωστά την φήμη του σε πολλές πετυχημένες πρωτοβουλίες του για το άνοιγμα της επιστήμης στο ευρύ κοινό, μέσα από την συγγραφική και τηλεοπτική του δουλειά κυρίως.

Michio Kaku
Michio Kaku

Ο Kaku είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του υδροχοϊκού τύπου, τόσο όσον αφορά τα ενδιαφέροντά του, όσο και την προσπάθεια του να διανέμει τις γνώσεις και την κατανόησή του προς όφελους όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κύκλου ανθρώπων γίνεται.

Η Σελήνη του στους Ιχθύες, στον οίκο του ωροσκοπίου του που σχετίζεται με την καθημερινή προσφορά, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα καθώς υποστηρίζει το στοιχείο της γενναιοδωρίας και θέλησης να συνεισφέρει κανείς στο όλο, όπως και της δημιουργικής φαντασίας.

Η τελευταία τόσο απαραίτητη για δουλειά στα αφηρημένα πεδία, όπως αυτό της θεωρητικής φυσικής. Στην ίδια κατεύθυνση αξιοποιούνται οι ενέργειες του τριγώνου Ηλιου-Ερμή με τον Ποσειδώνα, ανάδρομο στον Ζυγό.

Η ικανότητα αντίληψης συστημάτων ευρείας κλίμακας είναι εγγενής στο ζώδιο του Υδροχόου. Στο ωροσκόπιο του Michio υποστηρίζεται επιπλέον από το τρίγωνο του Ηλίου-Ερμή με την σύνοδο του ανάδρομου Ουρανού-βορείου δεσμού της Σελήνης στον ένατο οίκο του ωροσκοπίου του που κάνει την διάκριση συνδέσεων ανάμεσα στα πράγματα, στον «μεταξύ» χώρο, μια αντανακλαστική λειτουργία.

Βάσει της θέσης της συνόδου, αναμενόμενη και επιτυχημένη η επιλογή της διδασκαλίας ως βασικού αντικειμένου. Εξίσου εύστοχη και η λειτουργία του τρόπον τινά ως «αγγελιοφόρου». Ένα δείγμα, σίγουρα έξω από τα συνηθισμένα, είναι η συμμετοχή του στην αποκάλυψη του σκανδάλου διαρροής ραδιενέργειας στο εργαστήριο Santa Susana Filed Laboratory, το 1979.

Η δεκτικότητα και χρήση από μέρους του, των τεχνολογικών δυνατοτήτων της εποχής για να ταξιδέψει το μήνυμά του μακρύτερα και να «ενδυθεί» έναν τρόπο παρουσίασης που το κάνει ενδιαφέρον και προσιτό σε ανθρώπους που δεν μοιράζονται τις γνώσεις του επιστήμονα, είναι άλλο ένα υδροχοϊκό χαρακτηριστικό.

Στην περίπτωσή του Kaku υποστηρίζεται περαιτέρω από την αντίθεση του Ηλίου και Ερμή του στον Υδροχόο με τον Κρόνο και Πλούτωνα ανάδρομους στο Λέοντα, οι οποίοι φιλτράρουν κι αφήνουν απ’ έξω το κομμάτι της ανυπόστατης φλυαρίας του μέσου Υδροχόου, όπως και την τάση του να υποβιβάζει την έμφυτη τάση του για ομαδικότητά του, θεωρώντας ότι αυτός και μόνο ξέρει το καλύτερο για την ομάδα.

Σε αυτές τις τόσο σωστές όμως μη χαρακτηριστικές για αυτές τις όψεις και δύσκολες επιλογές, συνέδραμε ο ανάδρομος Ποσειδώνας προικίζοντάς τον με συνθετικό ταλέντο, ευαισθησία και δημιουργική φαντασία και σφραγίζοντας από τον πρώτο του οίκο την συνολική ποιότητα του ωροσκοπίου του.

Ο εβδομηνταδυάχρονος επιστήμονας, συνεπής ως προς τον τόνο του ωροσκόπου του στην Παρθένο, είναι παραγωγικότατος στο πεδίο της προσφοράς του, με περισσότερα από εβδομήντα άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά, γύρω στα δέκα βιβλία για το ευρύ κοινό, ουκ ολίγες τηλεοπτικές εμφανίσεις ως καλεσμένος και παρουσιαστής και μία εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο “Exploration”.

Ο Άρης του στον Αιγόκερο σε σύνοδο με τον υδροχοϊκό Ήλιο και Ερμή του αποτέλεσε ένα καλό εργαλείο για τη «γείωση» των αφηρημένων κατά βάση θεμάτων, με τα οποία ασχολείται, σε συγκεκριμένα πρότζεκτ και δραστηριότητες που του εξασφάλισαν και την εγκόσμια επιτυχία.

Απόλυτα συνεπής ως προς τις ισχυρές υδροχοϊκές και παρθενό-ιχθυακές επιδράσεις του ωροσκοπίου του, ο Kaku είναι από τους μεγάλους κριτικούς της ρητορικής που αρνείται τα ανθρωπογενή αίτια για τη θέρμανση του πλανήτη, τους πυρηνικούς εξοπλισμούς, την κατάχρηση της πυρηνικής ενέργειας και γενικά για την κατάχρηση των επιστημονικών επιτευγμάτων. Η αντίθεση Κρόνου-Ηλίου προσθέτει ένα ισχυρό αίσθημα ευθύνης στην υπάρχουσα ευαισθησία του.

Το ωροσκόπιο του Michio Kaku είναι ένα ωροσκόπιο με εγγενείς δυσκολίες και τριβές, τις οποίες ο επιστήμονας γύρισε κυριολεκτικά ανάποδα ή ας πούμε καλύτερα, κατάφερε να τις χρησιμοποιήσει αντί να τον χρησιμοποιήσουν. Αυτό, όπως και τα επιτεύγματα του εβδομηνταδυάχρονου καθηγητή, δεν είναι συνηθισμένο.


** Η φράση είναι του ιδίου.

** Ο Michio Kaku γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1947, στις 9.01μμ στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ΗΠΑ.

** Τα βιογραφικά στοιχεία του άρθρου προέρχονται από την Wikipedia.


*Η Ευαγγελία Τσαβδάρη είναι αστρολόγος και έχει επιλέξει τη ψυχολογική και εσωτερική αστρολογία ως τα ειδικά πεδία ενδιαφέροντός της. Το 2017 ίδρυσε το Πάναστρον, έναν χώρο συμβουλευτικής, διαλογισμού και έρευνας μέσα στο πλαίσιο της αστρολογίας και του εσωτερισμού.

ΗΧΩΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ
Αικατερίνη Ρίζου

Βαθμολόγησε την ΗΧΩ:


Συνολική βαθμολογία:

4.5
Rated 4.5 out of 5
4.5 από 5 αστέρια (βασισμένο σε 969 αξιολογήσεις)
Τέλειο81%
Πολύ καλό9%
Μέτριο2%
Φτωχό1%
Κακό7%


One thought on “Michio Kaku: Πορτραίτο Υδροχόου (της Ευαγγελίας Τσαβδάρη*)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *